Melbourne: Διασκορπισμένα σύννεφα, 15 °C

Sydney: Αρκετά σύννεφα, 21 °C

Athens: Λίγα σύννεφα, 14 °C

Σαρώνει τα βραβεία Ελληνίδα καθηγήτρια

Ακόμα μια διάκριση για την ομογενή Μαριάννα Σιγάλα, που διδάσκει
στη Νότια Αυστραλία

Node Tools

Rate This

4
1 vote
Your rating: None

Η Δρ. Μαριάννα Σιγάλα κατά την απονομή του βραβείου της προέδρου «EuroCHRIE Award»

10 November 2016

Τη μία διεθνή διάκριση μετά την άλλη γνωρίζει η καθηγήτρια Τουριστικής Ανάπτυξης, Δρ. Μαριάννα Σιγάλα, η οποία το Σάββατο, 29 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο του ετήσιου συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε στο Budapest Metropolitan University της Ουγγαρίας, βραβεύθηκε για τις υπηρεσίες και τη συνεισφορά της στον τομέα του τουρισμού με το ανώτατο βραβείο της προέδρου της Ομοσπονδίας EuroCHRIE.

Η EuroCHRIE ανήκει στο Διεθνές Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ICHRIE το οποίο αποτελείται από 5.000 μέλη και επικεντρώνεται σε θέματα εκπαίδευσης, τουριστικής ανάπτυξης και εστίασης.

«Για μένα αποτελεί την υπέρτατη τιμή να βραβευθώ με τον τίτλο της προέδρου «EuroCHRIE Award», το οποίο αποτελεί την ανώτατη διάκριση που μπορεί να λάβει μέλος της συγκεκριμένης Ομοσπονδίας» λέει σε αποκλειστική συνέντευξη στο «Νέο Κόσμο» η καθηγήτρια Δρ. Μαριάννα Σιγάλα, η οποία ήταν αναπληρώτρια καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αιγαίου μέχρι πριν περίπου ενάμιση χρόνο, οπότε και αποφάσισε να μεταναστεύσει και να εγκατασταθεί στη Νότια Αυστραλία.

Μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, η ομογενής καθηγήτρια από την Σαντορίνη, η οποία μετά την άφιξή της στην Αδελαΐδα ανέλαβε την θέση της καθηγήτριας Τουριστικής Ανάπτυξης στο Business School του Πανεπιστημίου Νότιας Αυστραλίας και πρόσφατα προήχθη σε διευθύντρια του κέντρου για τον τουρισμό και τη διαχείριση ελεύθερου χρόνου (School of Management, Πανεπιστήμιο Νότιας Αυστραλίας), ασχολείται με θέματα τουριστικής ανάπτυξης μέσα και έξω από τα σύνορα της Αυστραλίας.

«Δεν μπορώ να πω, ότι εξεπλάγην που μου απονεμήθηκε το βραβείο, αφού η συμμετοχή και η συνεισφορά μου στην Ομοσπονδία διατείνεται στα τελευταία 20 χρόνια, αλλά σίγουρα το γεγονός ότι έλαβα το βραβείο αυτό σε τόσο νεαρή ηλικία με τιμά και με συγκινεί ιδιαίτερα. Είναι για μένα η μεγαλύτερη ανταμοιβή και αναγνώριση για όλα όσα έχω προσφέρει στον τομέα της τουριστικής εκπαίδευσης».

Η Δρ. Σιγάλα ίδρυσε το 2010 την εφημερίδα «Journal of Hospitality & Tourism Education», της οποίας παραμένει εκδότρια. Η εφημερίδα δίνει την δυνατότητα σε απόφοιτους των τουριστικών επαγγελμάτων να δημοσιεύσουν μελέτες και εργασίες τους και αποτελεί για τη βιομηχανία του τουρισμού ένας ηλεκτρονικός θησαυρός γνώσεων, όπου οι επαγγελματίες ανατρέχουν για να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους, αλλά και να πάρουν πληροφορίες για θέματα που αφορούν τον παγκόσμιο τουρισμό, την εκπαίδευση και τον τομέα της φιλοξενίας και εστίασης.

«Με την ευκαιρία, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσοι έχουν κατά καιρούς δουλέψει μαζί μου και με έχουν στηρίξει όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και να δεσμευτώ ότι το συγκεκριμένο βραβείο είναι μόνο η αρχή αφού απώτερος σκοπός μου είναι να εξακολουθήσω να εργάζομαι σκληρά για την επίτευξη των στόχων μας» κατέληξε η καθηγήτρια.

Με σπουδές σε μερικά από τα καλύτερα και διεθνώς αναγνωρισμένα πανεπιστήμια της Ελλάδας, της Αυστραλίας και του Ηνωμένου Βασιλείου, η Δρ. Σιγάλα επισκέπτεται συχνά πανεπιστήμια της Ιταλίας, της Ισπανίας, της Γαλλίας και της Ρωσίας, όπου παραδίδει μαθήματα και διδάσκει φοιτητές Τουριστικών Σπουδών ως επισκέπτρια καθηγήτρια (visiting professor). Επίσης, έχει λάβει μέρος ως κεντρική ομιλήτρια σε πάνω από 30 διεθνή συνέδρια που αφορούν την Τουριστική Διοίκηση και ετοιμάζει μια σειρά διαλέξεων μέσα στην Αυστραλία τον επόμενο μήνα.

Read more from

Copyright © 2009-2017 Ethnic Publications Pty Ltd ABN 13005 255 087