Ενημέρωση για την παιδεία
Συνεργασία με τον υπουργό Παιδείας Άρη Σπηλιωτόπουλο, είχε στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής – πριν αναχωρήσει για την Ιταλία όπου θα συναντηθεί με τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι - και ενημερώθηκε και από τον πρόεδρο του Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γιώργο Μπαμπινιώτη, για τις συζητήσεις περί της αναδιαμόρφωσης και του εκσυγχρονισμού των σχολείων.
Ο κ. Σπηλιωτόπουλος δήλωσε ευτυχής επειδή οι πολιτικές δυνάμεις, αλλά και οι φορείς της εκπαιδευτικής κοινότητας, που συμμετέχουν στο διάλογο, έχουν σταθεί στο ύψος των περιστάσεων με υπευθυνότητα και συνέπεια και έτσι, υπάρχουν συγκεκριμένα χειροπιαστά αποτελέσματα.
«Στόχος είναι να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα και να φτάσουμε στο σημείο ώστε το σχολείο να είναι αποσυνδεδεμένο από τον τρόπο εισαγωγής στα πανεπιστήμια, να υπάρχει ένα διαφορετικό πρόγραμμα σπουδών πιο ευέλικτο, πιο κοντά στις σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες και να υπάρχει περισσότερος δημιουργικός χρόνος για τους μαθητές και τις μαθήτριες», δήλωσε ο υπουργός.
Απαντώντας σε ερώτηση, αν τα σχολεία θα κλείσουν λόγω του ιού της γρίπης, ο κ. Σπηλιωτόπουλος ζήτησε μεγαλύτερη αυτοσυγκράτηση, δήλωσε ότι «υπάρχει διαρκής επαφή με το αρμόδιο υπουργείο Υγείας» και υπογράμμισε ότι «το θέμα αφορά τις νομαρχίες».
«Δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος ανησυχίας αυτή τη στιγμή και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, ώστε να μην δημιουργούμε την παραμικρή ανησυχία, ή τον παραμικρό πανικό», τόνισε ο κ. Σπηλιωτόπουλος διαβεβαιώνοντας ότι «αν χρειαστεί, θα έχουν προετοιμαστεί τα κατάλληλα σχέδια για να αντιμετωπιστεί έγκαιρα και αποτελεσματικά το όποιο μικρό, ή μεγάλο, περιστατικό».
Απαντώντας σε ερώτηση για το νομοσχέδιο, που αφορά τα ΤΕΙ, ο υπουργός είπε ότι δεν συζητήθηκε, σημειώνοντας ότι «μιλούμε για ένα σχέδιο νόμου, που θα έρθει ως φυσική συνέχεια, όσων έχουν αποφασιστεί σε παρελθόντα χρόνο».
Ο κ. Μπαμπινιώτης, από την πλευρά του, μίλησε για αλλαγή του εκπαιδευτικού συστήματος μέσα από νέα αναλυτικά προγράμματα με περιορισμό της ύλης, ουσία στα διδασκόμενα, αλλαγή στον τρόπο διδασκαλίας και βιβλία που θα φέρουν κοντά τη γενική γνώση στο μαθητή.
«Θέλουμε ποιότητα στην εκπαίδευση και ένα διαφορετικό λύκειο, που δεν θα είναι προπαρασκευαστικό στάδιο του πανεπιστημίου, αλλά θα εξασφαλίζει μια πραγματική μόρφωση στον Έλληνα μαθητή και παράλληλα, θα δίνει διέξοδο σε δεξιότητές του και όχι αυτό το στενό δεσμευτικό σύστημα, που έχει αχρηστέψει το λύκειο», είπε ο κ. Μπαμπινιώτης και πρόσθεσε:
«Αυτό που θέλουμε να πετύχουμε είναι να απαλλάξουμε τον Έλληνα μαθητή και την ελληνική οικογένεια από το άγχος της αποτυχίας, της ανασφάλειας, δίνοντας περισσότερες ευκαιρίες για να πλησιάσει τα πανεπιστημιακά τμήματα».
Μίλησε ακόμη για αξιολόγηση των εκπαιδευτικών του εκπαιδευτικού συστήματος των σχολικών μονάδων και του εκπαιδευτικού έργου, για αναβάθμιση της τεχνικής επαγγελματικής εκπαίδευσης και επιμόρφωση και κατάρτιση των εκπαιδευτικών.
Advertisement
Poll
Advertisement
- Τα δικαιολογητικά για φορολογικές δηλώσεις κατοίκων εξωτερικού
- «Dream of a Shadow»
- «Είναι ομοφυλόφιλος ο σύντροφός σας;»
- Tα σουπερμάρκετ Coles κατηγορούνται για απάτη με το ψωμί
- «Παρέλαση» ειδικευμένων εργατών στην Αυστραλία
- Καταδίκη του κλεισίματος της ΕΡΤ από την ομογένεια του Σίδνεϊ
- Πέρασαν οι αλλαγές στον κλάδο των ταξί
- Βγήκε για… «κυνήγι» η Εφορία
- Από 26-37% η αύξηση στην τιμή του νερού
- Μοντέλο ανάπτυξης το Μέτσοβο
- 6 Jun 2013 | 12 Votes
- 13 Jun 2013 | 8 Votes
- 22 Μάιος 2013 | 6 Votes
- 23 Μάιος 2013 | 4 Votes
- 18 Jun 2013 | 4 Votes
- 3 Jun 2013 | 3 Votes
Advertisement
More from this Section
- Σκληρή αντίδραση του ΠΑΣΟΚ
- Στην Αθήνα το Boeing 747-8
- Ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία του Σεργιανόπουλου
- Σε επταετή κάθειρξη με αναστολή ο Μαντούβαλος
- Όχι στο «μαύρο» της ΕΡΤ λέει το Συμβούλιο της Επικρατείας
- Λαϊκή αντίδραση
- Μοντέλο ανάπτυξης το Μέτσοβο
- Κουβέλης: Εμείς δεν θέλουμε εκλογές
- FT: Ο Σαμαράς δεν είχε άλλη επιλογή από το λουκέτο στην ΕΡΤ
- Μέρκελ: Μόνη της η Αθήνα αποφάσισε για την ΕΡΤ
-
Τότε και τώρα
-
Ψευδέστατο ρεπορτάζ από τη Μελβούρνη έκανε «άνω-κάτω» την Ελλάδα
-
Σύμφωνα με μια νέα σουηδο-αμερικανική επιστημονική έρευνα.
-
Θα καταψηφίσει τα νομοσχέδια της αντιπολίτευσης που θα στοχεύουν σε αλλαγές της υφιστάμενης εργασιακής νομοθεσίας.
-
Μελέτη σε ποντίκια έδειξε ότι 5-6 φλιτζάνια την ημέρα οδηγούν σε δυσλειτουργία του ήπατος και σε συσσώρευση λίπους
-
Kατά πόσο η Ελλάδα μπορεί να διδαχθεί από την επιτυχημένη πορεία της Αυστραλίας;
-
Στην Τσέλσι της καρδιάς του
-
Επιλογές για όλους!
-
Σε δημοσίευμά τους οι «Financial Times», χαρακτηρίζουν την απόφαση κλεισίματος της ΕΡΤ «εντυπωσιακή» αλλά όχι «λανθασμένη».
-
Ο Γιώργος Ζαμπέλας, αρχηγός του Βασιλικού Ναυτικού μιλάει για τα απροσδόκητα ταξίδια της ζωής του σε στεριά και θάλασσα και τα σχέδιά του
-
Οι εργασίες εγκατάστασης του Εθνικού Δικτύου Ευρυζωνικότητας (Broadband) φέρνουν στην επιφάνεια νέα περιστατικά μη τήρησης των κανόνων ασφαλείας
-
Κινέζοι χάκερ υπέκλεψαν τα σχέδια κτιρίου μυστικών υπηρεσιών
-
Ομολόγησε η βουλευτής Ann Barker σε τιμητική εκδήλωση για τα 25 χρόνια της στην πολιτική
-
Στόχος της επίθεσης βουλευτής που είχε αντιταχθεί στους Ταλιμπάν
-
Οι τράπεζες μηδενίζουν την αξία των αδειών
-
Έξι στους 10 Έλληνες δεν θέλουν «λουκέτο» στην ΕΡΤ
-
Συνεχίζει αήττητος ο Ηρακλής!
-
Τέσσερις εποχές στους υδρότοπους του Ακριτικού Έβρου






Comments
Post new comment