Πρόκειται για σύσταση της αστυνομίας και αναφέρεται στους χάρτες των iPhones που μπορεί να φαίνονται ότι εξυπηρετούν, στην πραγματικότητα, όμως, ενδέχεται να προκαλέσουν προβλήματα και, μάλιστα, πολύ επικίνδυνα. Αν, για παράδειγμα, βρεθείτε σε περιοχή που το τηλέφωνο δεν ‘πιάνει’ υπάρχει φόβος να κινδυνέψετε σοβαρά.
Αναφέρεται η περίπτωση ατόμου που, ακολουθώντας τις οδηγίες του τηλεφώνου, βρέθηκε σε μια περιοχή που δεν μπορούσε να επικοινωνήσει με τον έξω κόσμο και αναγκάστηκε να περπατήσει 24 ώρες πριν μπορέσει να ειδοποιήσει την αστυνομία να έλθουν να τον σώσουν.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας, αναφερόμενος στην περιοχή του Εθνικού Πάρκου, 70 χλμ. από τη Μιλτζούρα, θα πει ότι πολλοί που επιχείρησαν να πάνε εκεί χρησιμοποιώντας το χάρτη του iPhone χάθηκαν. «Δεν μιλάμε για αστεία υπόθεση. Το πάρκο έχει έκταση 5.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Είναι το μεγαλύτερο πάρκο της Αυστραλίας. Μετά από 10–15 χιλ. δεν μπορείς να επικοινωνήσεις με το τηλέφωνο. Η θερμοκρασία εκεί τους καλοκαιρινούς μήνες ενδέχεται να φτάσει και τους 46ο. Δεν υπάρχει σκιά ούτε και νερό. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή» θα πει ο αστυνομικός Κλέμενς.

Εν τω μεταξύ, πληθώρα ατόμων έχουν δηλώσει ότι οι οδηγίες του iPhone τούς έχουν παραπλανήσει, στέλνοντάς τους σε εντελώς αντίθετες κατευθύνσεις.