Όλα τα service centre του Department of Human Services –στο οποίο περιλαμβάνονται οι υπηρεσίες Centrelink, Medicare και Child Support– θα είναι κλειστά κατά τις επίσημες αργίες της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και της Ημέρας της Αυστραλίας.
Αυτό σημαίνει ότι όλα τα service centre και ορισμένες phone services δεν θα λειτουργήσουν:
• την Τρίτη, 25 Δεκεμβρίου (ημέρα των Χριστουγέννων, επίσημη αργία)
• την Τετάρτη, 26 Δεκεμβρίου (δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων, επίσημη αργία)
• την Πέμπτη, 27 Δεκεμβρίου
• την Τρίτη ,1 Ιανουαρίου (Πρωτοχρονιά, επίσημη αργία)
• τη Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου (Ημέρα της Αυστραλίας, επίσημη αργία)
Στη διάρκεια της περιόδου των Χριστουγέννων θα παραμείνουν ανοιχτές και διαθέσιμες όλες οι απολύτως απαραίτητες Medicare Provider Services που λειτουργούν σε 24ωρη βάση όλη την εβδομάδα.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΣΑΣ

Αν πρέπει να καταθέσετε κάποιο έντυπο ή να δηλώσετε έσοδα για επιδόματα της Centrelink σε συγκεκριμένη ημερομηνία που είναι επίσημη αργία, κατά την περίοδο των γιορτών θα μπορέσετε να το κάνετε νωρίτερα απ’ ό,τι συνήθως.
Μπορεί να χρειαστεί να υπολογίσετε ορισμένα από τα έσοδά σας ή άλλες αλλαγές για να καλύψετε την περίοδο της δήλωσης, αλλά μπορείτε και να διορθώσετε κάθε εσφαλμένο υπολογισμό στην επόμενη δήλωσή σας.
Αν δεν χρειάζεται να καταθέσετε έντυπο ή δήλωση για να πάρετε το επίδομά σας, η καταβολή του μπορεί να γίνει αυτόματα λίγο νωρίτερα απ’ ό,τι συνήθως.
Αν οφείλετε να υποβάλετε δήλωση κατά την περίοδο αυτή, θα ενημερωθείτε για τη νέα ημερομηνία κατάθεσης των εντύπων. Μπορείτε επίσης να βρείτε μια λίστα με τις αναθεωρημένες ημερομηνίες κατάθεσης δηλώσεων και καταβολής των επιδομάτων στον ιστότοπο humanservices.gov.au

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ CHILD SUPPORT

Κατά την εορταστική περίοδο από τα Χριστούγεννα ως την Πρωτοχρονιά, το τμήμα Child Support θα προσφέρει περιορισμένη τηλεφωνική εξυπηρέτηση για απαντήσεις σε ερωτήματα από τις 24 Δεκεμβρίου του 2012 και θα λειτουργεί με λίγους υπαλλήλους που θα είναι εκεί για να βοηθήσουν αν προκύψουν επείγουσες καταστάσεις. Κατά την περίοδο αυτή θα παραμείνουν διαθέσιμες οι υπηρεσίες Child Support Info Service και Child Support Online Services (επί του παρόντος γνωστές ως CSAonline). Το τμήμα Child Support θα αρχίσει να λειτουργεί και πάλι κανονικά στις 8.30 π.μ. στις 2 Ιανουαρίου του 2013.
Λόγω των επίσημων αργιών στις 25 και στις 26 Δεκεμβρίου του 2012, τα ποσά που θα καταβληθούν στις 24 Δεκεμβρίου θα μεταφερθούν στους λογαριασμούς των γονέων που τα δικαιούνται από τις 30 Δεκεμβρίου του 2012 και μετά.

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ MEDICARE

Όποτε είναι κλειστά τα service centre, μπορείτε πάντα να ζητήσετε τα επιδόματα που δικαιούστε από τη Medicare όταν πληρώσετε στον γιατρό σας ή μέσω Ίντερνετ, αν έχετε εγγραφεί για Online Services.

ΑΛΛΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΩΝ ΓΙΟΡΤΩΝ

Ορισμένα από τα γραφεία μας μπορεί να είναι κλειστά και άλλες ημέρες στη διάρκεια της περιόδου των γιορτών. Μπορείτε να ενημερωθείτε από το τοπικό σας service centre.
Αν θέλετε να μάθετε περισσότερες πληροφορίες:
• επισκεφτείτε την ιστοσελίδα humanservices.gov.au/holidays
• καλέστε τον αριθμό 131 202 για να μιλήσετε μαζί μας στα Ελληνικά ή τηλεφωνήστε στην Translating and Interpreting Service στον αριθμό 131 450.
Σημείωση: Οι χρεώσεις για τις κλήσεις μπορεί να ποικίλλουν και εξαρτώνται από τον παροχέα τηλεφωνικών υπηρεσιών. Οι κλήσεις από δημόσια και κινητά τηλέφωνα μπορεί να έχουν υψηλότερη χρέωση.