Πριν από λίγο καιρό ο ομογενής αρχιφύλακας από τη Βρισβάνη της Κουινσλάνδης ήταν υποψήφιος για τον τίτλο του «Αυστραλού της Χρονιάς». Τώρα ο Δημήτρης Μπέλλος θα μπορούσε να είναι υποψήφιος για μία από τις πλέον έξυπνες φιλανθρωπικές καμπάνιες της Αυστραλίας.

Στα πλαίσια του προγράμματος Police- Citizens Youth Clubs (PCYC) σκαρφίστηκε να δώσει την ευκαιρία σε όποιον θέλει να μπει στη φυλακή –ναι καλά διαβάζετε– για να εξοικονομηθούν χρήματα προκειμένου να καταπολεμηθεί η εγκληματικότητα στους νέους στην Πολιτεία του.

Η καμπάνια Time4Kids αρχίζει την Παρασκευή, 5 Απριλίου και πού αλλού στις φυλακές. Οι τολμηροί και φιλάνθρωποι που θέλουν να λάβουν μέρος, θα «φυλακιστούν» στα κελιά της παλιάς φυλακής Boggo Road gaol που βρίσκεται στο προάστιο Dutton Park της Βρισβάνης και θα παραμείνουν εκεί έως ότου εξοικονομηθούν $500 για τον καθένα για να πληρωθεί η εικονική εγγύηση απελευθέρωσής του.

Μη νομίσετε ότι οι «τυχεροί» κατάδικοι πρόκειται να διανυκτερεύσουν εκεί. Το πολύ μιάμιση ώρα και μετά πάλι «ελεύθερα πουλάκια» θα είναι.
Τη ζωή πίσω από τα κάγκελα είναι διατεθειμένος να δει και ο ίδιος ο αρχιφύλακας Δημήτρης Μπέλλος που όπως ελπίζει στη μιάμιση ώρα του εγκλεισμού του θα καταφέρει να μαζέψει $5.000.

Στην πρωτοποριακή αυτή καμπάνια μπορούμε να προσφέρουμε όλοι μας ανεξάρτητα από την απόσταση που μας χωρίζει από τις παλιές φυλακές της Βρισβάνης. Αν επισκεφθείτε τη σελίδα http://www.everydayhero.com.au/sergeant_jim_bellos θα βοηθήσετε τον ομογενή αρχιφύλακα στο στόχο του.
Να υπενθυμίσουμε ότι ο αρχιφύλακας Δημήτριος Μπέλλος, είχε συμβάλει καθοριστικά στη σωτηρία συμπολιτών του κατά τις πολύνεκρες πλημμύρες στην Πολιτεία της Κουινσλάνδης πριν από ένα χρόνο.

Και δεν είναι μόνο αυτή η πτυχή της δράσης του που τον καθιστά έναν «Καθημερινό Ήρωα» με όλη τη σημασία της λέξης. Είναι το γενικότερο εθελοντικό έργο του Δημήτρη που τον έχει κάνει ίσως από τους πιο αγαπητούς και σεβαστούς αστυνομικούς του σώματος στην Κουινσλάνδη.

Ο Δημήτρης είναι αρχιφύλακας στο τμήμα πολυπολιτισμικών σχέσεων της Αστυνομίας της Κουινσλάνδης στην περιοχή της Νότιας Βρισβάνης.