Για δεύτερη συνεχή χρονιά η πρωθυπουργός Τζούλια Γκίλαρντ και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Τόνι Άμποτ θα παραστούν φέτος στο «Γλέντι» του μεγάλου ελληνοαυστραλιανού φεστιβάλ «Αντίποδες».

«Η παρουσία της πρωθυπουργού αλλά και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο φεστιβάλ «Αντίποδες» και μάλιστα για δεύτερη συνεχή χρονιά δείχνει την εκτίμησή τους προς την ομογένεια και την Ελληνική Κοινότητα αλλά την επιρροή μας» δήλωσε στο «Νέο Κόσμο» ο πρόεδρός της, Βασίλης Παπαστεργιάδης όταν του ζητήσαμε να επιβεβαιώσει την είδηση.

Υπενθυμίζεται βεβαίως ότι φέτος είναι έτος εκλογών στην Αυστραλία και οι δυο μεγάλες πολιτικές παρατάξεις θα επιδιώξουν να κερδίσουν την ψήφο των Ελλήνων.
Εκτός από την κ. Γκίλαρντ και τον κ. Άμποτ στην επίσημη έναρξη του ελληνικού φεστιβάλ αναμένεται να παραστούν και πολλοί άλλοι ομοσπονδιακοί και πολιτειακοί υπουργοί, βουλευτές και γερουσιαστές.

Αμέσως μετά τις ομιλίες θα ακολουθήσει δωρεάν υπαίθρια συναυλία του Μιχάλη Χατζηγιάννη στην Λόνσντεϊλ Στριτ, εκεί που θα αναγερθεί ο 15όροφος ελληνικός πύργος.
Πέρσι στην ίδια εκδήλωση η κ. Γκίλαρντ είχε εξαγγείλει επιδότηση ύψους δύο εκατομμυρίων δολαρίων Αυστραλίας για την ανέγερση του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου λέγοντας μεταξύ άλλων: «Ο εκσυγχρονισμένος χώρος θα στεγάζει την περήφανη ιστορία της ελληνικής κοινότητας, θα παρουσιάζει πολύτιμα αρχεία που δημιουργήθηκαν με το πέρασμα των δεκαετιών και θα φιλοξενεί ειδικές εκθέσεις και παραστάσεις», αναφέρεται στην ανακοίνωση. «Επίσης θα παρέχει βοήθεια στα μέλη της ελληνικής κοινότητας μέσω προγραμμάτων που θα υλοποιεί η Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα της Μελβούρνης και Βικτώριας».

«Το κέντρο θα συμβολίζει την τεράστια συνεισφορά της ελληνηνοαυστραλιανής κοινότητας στην κοινωνία της Αυστραλίας και θα αναδεικνύει τους ιδιαίτερους πολιτισμικούς και ιστορικούς δεσμούς μεταξύ Ελλάδας και Αυστραλίας». Ως κυβέρνηση αναγνωρίζουμε τη σημαντική προσφορά της ελληνικής κοινότητας. Το έθνος μας εμπλουτίστηκε με τη συνεισφορά γενεών Ελλήνων που εγκαταστάθηκαν στην Αυστραλία, ανέθρεψαν τις οικογένειες τους και δημιούργησαν δυνατές κοινότητες εδώ. Οι Ελληνοαυστραλοί έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην εθνική μας ιστορία και ο ελληνικός πολιτισμός αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τις τέχνες, τα γράμματα, την ακαδημαϊκή γνώση και την αρχιτεκτονική».

Την χειρονομία της αυτή την είχε επικροτήσει και ο αρχηγός της αντιπολίτευσης, Τόνι Αμποτ.
«Τώρα θα διαπιστώσουν πως τα χρήματά τους πιάνουν τόπο. Η κατεδάφιση του παλιού κτιρίου, έξω από όπου θα στηθεί η μεγάλη εξέδρα, θα έχει ολοκληρωθεί» λέει ο κ. Παπαστεργιάδης ο οποίος προσθέτει πως θα δοθεί η δυνατότητα στον ίδιο και τους συνεργάτες του να θέσουν μια σειρά ζητημάτων που αφορούν την ομογένεια στην κ. Γκίλαρντ και τον κ. Άμποτ.