Περιοδεία στην Αυστραλία πραγματοποιεί από το Σάββατο ο επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού (ΓΓΑΕ), Μιχάλης Κόκκινος. Η αποστολή του πραγματοποιείται μετά από πρόσκληση της ομογένειας, προκειμένου να εκπροσωπήσει την ΓΓΑΕ και το Yπουργείο Εξωτερικών στους εορτασμούς της 25ης Μαρτίου καθώς και σε πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνει η ελληνική ομογένεια.

Το Σάββατο ο κ. Κόκκινος, μαζί με την νέα πρέσβη της Ελλάδας στην Αυστραλία, κ. Αικατερίνη Ξαγοράρη, είχαν συνάντηση με μέλη της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης και άλλους ομογενειακούς παράγοντες. Επίσης, στο Ελληνικό Προξενείο συνατήθηκαν με εκπροσώπους ομογενειακών μέσων ενημέρωσης, αντάλλαξαν απόψεις και απάντησαν σε ερωτήσεις.

Ο κ. Κόκκινος, ο οποίος θα δώσει συνέντευξη Τύπου την Τρίτη, είπε ότι η διακρατική συμφωνία Ελλάδας-Αυστραλίας για τουριστική βίζα σε νέους με δικαίωμα εργασίας είναι στο στάδιο υλοποίησης από τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς.

Η κ. Ξαγοράρη αναγνώρισε ότι οι διπλωματικές υπηρεσίες στην Αυστραλία έχουν περιορισμένο προσωπικό, το απέδωσε αυτό στην οικονομική κρίση και σημείωσε ότι είναι «ένα μέτρο προσωρινό».

Τόσο ο κ. Κόκκινος όσο και η κ. Ξαγοράρη παρακολούθησαν χθες την παρέλαση για την 25η Μαρτίου και την εκδήλωση για τα 100 χρόνια του Συνδέσμου Ιθακησίων.

Ο κ. Κόκκινος εκτός από τη Μελβούρνη θα επισκεφθεί το Σίδνεϊ, την Αδελαΐδα, την Καμπέρα και το Πέρθ.

Θα έχει συναντήσεις με τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας και με βοηθούς επισκόπους, με τους εκπροσώπους των ελληνικών κοινοτήτων, με ελληνικής καταγωγής, αλλά και Αυστραλούς πολιτικούς καθώς και με διακεκριμένους επιστήμονες και επιχειρηματίες συμπατριώτες.

Στόχος της αποστολής του κ. Κόκκινου, με την ευκαιρία της παρουσίας του στους εορτασμούς της εθνικής μας εορτής, είναι η άμεση επαφή με την πολυπληθή ομογένεια της Αυστραλίας προκειμένου να ενημερώσει και να ενημερωθεί για της απόψεις της σχετικά με το νέο νομοσχέδιο για τη λειτουργία του Συμβουλίου Αποδήμου Ελληνισμού καθώς και για το νέο νομοσχέδιο που θα ρυθμίζει την ελληνόγλωσση εκπαίδευση.