Το πρώτο επεισόδιο της εκπομπής του η οποία φέρει το τίτλο «It’s All Greek to me», παρουσίασε στο τοπικό αυστραλιανό κανάλι 7 (Channel 7) το περασμένο Σάββατο στις 16.30μμ. ο επιχειρηματίας από την Αδελαΐδα Γιώργος Διακομιχάλης, ο οποίος εδώ και χρόνια ασχολείται με την τέχνη της ελληνικής ζαχαροπλαστικής και μαγειρικής.

«Η σειρά αυτή είναι για μένα η τέλεια ευκαιρία, αφενός, να γνωρίσουν όλοι την ελληνική μαγειρική, τις παραδόσεις και τα έθιμα της πατρίδας μας και, αφετέρου, να εμπνεύσουμε σεβασμό προς τις γενιές των Ελλήνων εκείνων, που μέσα από την τραυματική εμπειρία της μετανάστευσης κατόρθωσαν να έρθουν εδώ και να χτίσουν ένα καλύτερο μέλλον για τις οικογένειές τους» λέει σε συνέντευξη του στο «Νέο Κόσμο» ο παρουσιαστής.

Κατά την διάρκεια του κάθε επεισοδίου που θα προβάλλεται μια φορά την εβδομάδα, ο παρουσιαστής, ο οποίος διατηρεί ζαχαροπλαστείο στην Αδελαΐδα, θα επισκέπτεται μια ελληνική οικογένεια και θα μαγειρεύει μαζί της ελληνικές παραδοσιακές συνταγές από τον τόπο καταγωγής της. Επίσης, ο κ. Διακομιχάλης, ο οποίος έμαθε την τέχνη της μαγειρικής πριν από 20 χρόνια από τον παππού και τους δυο θείους του, θα παίρνει συνεντεύξεις από τα μέλη της κάθε οικογένειας, τα οποία θα καλούνται να του διηγηθούν την ιστορία της μετανάστευσης τους στην Αυστραλία.

Στο πρώτο επεισόδιο το οποίο προβλήθηκε το Σάββατο, 18 Φεβρουαρίου, ο παρουσιαστής έκανε μια αναδρομή στη μεταναστευτική ιστορία της δικής του οικογένειας και αφού παρουσίασε τους γονείς του, Νίκο και Πόπη, και το αγαπημένο νησί καταγωγής τους την Κάλυμνο, μαγείρεψαν ελληνικά παραδοσιακά πιάτα και εδέσματα.

Αμέσως μετά καλωσόρισε στην παρέα τους και τον αγαπημένο του φίλο και σεφ Νίκο Μαυράγγελο, ο οποίος διατηρεί εστιατόριο στο κέντρο της πόλης της Αδελαΐδας και ο οποίος ενδέχεται να είναι βοηθός του Γιώργου και σε επόμενα επεισόδια.

Προς το παρόν, έχουν ήδη ολοκληρωθεί τα γυρίσματα για τα έξι πρώτα επεισόδια της σειράς «It’s All Greek To Me» τα οποία γυρίστηκαν σε συνεργασία με την εταιρεία παραγωγής TAV Productions και το κανάλι 7 της Αδελαΐδας. Τα επεισόδια αμέσως μετά την προβολή είναι διαθέσιμα και διαδικτυακά στο: https://au.tv.yahoo.com/plus7/its-all-greek-to-me/