Σοκ έχει προκαλέσει στην ελληνική παροικία της Νότιας Αυστραλίας η είδηση του τραγικού θανάτου του 23χρονου ομογενή Γεώργιου Χατζηπαναγιώτη, την Τετάρτη, 1 Μαρτίου, λίγο μετά τις 10 το βράδυ, όταν η μοτοσικλέτα που οδηγούσε προσέκρουσε σε σταθμευμένο αυτοκίνητο με αποτέλεσμα να βρει ακαριαίο θάνατο.

Σύμφωνα με αρχικές πληροφορίες, ο γιος του Μιχάλη και της Ελένης, με καταγωγή από τη Σάμο και την Κατερίνη αντίστοιχα, αν και φορούσε κράνος υπέκυψε στα τραύματά του μπροστά στα έντρομα μάτια των φίλων του, οι οποίοι λίγα λεπτά νωρίτερα ήταν μαζί του στην παραλία Henley όπου είχαν δώσει ραντεβού για να θαυμάσουν την νέα μοτοσικλέτα του φίλου τους που είχε αγοράσει πριν λίγες μέρες.

«Το νήμα της ζωής του παιδιού μας κόπηκε νωρίς. Ακόμα δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι δεν θα ξαναδούμε το χαμόγελο του» δήλωσε συντετριμμένος στο «Νέο Κόσμο», ο 52χρονος πατέρας του νεαρού Μιχάλης Χατζηπαναγιώτης, μέσω του στενού του φίλου και προέδρου της ποδοσφαιρικής ομάδας Adelaide Olympic Football Club Σταύρου Παρίσσου, στην οποία αγωνιζόταν ο νεαρός.

«Ήταν πραγματικά ένα υπέροχο παιδί, ευγενικό, γεμάτο ενέργεια και σκληρά εργαζόμενο. Είχαμε την τύχη να τον έχουμε κοντά μας στα γήπεδα για αρκετά χρόνια αλλά αυτή τη στιγμή η σκέψη όλων είναι με την οικογένεια του που καλείται να αντιμετωπίσει ένα τόσο θλιβερό και συνάμα τραγικό συμβάν» δήλωσε στο «Νέο Κόσμο» ο κ. Παρίσσος.

«ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΛΕΒΕΝΤΗ»

Από την ώρα που έγινε γνωστή η είδηση του θανάτου του νεαρού, ο οποίος υπήρξε μαθητής του ελληνικού κολεγίου του Αγίου Γεωργίου Θέμπαρτον και είχε μόλις ξεκινήσει να εργάζεται ως μαθητευόμενος ηλεκτρολόγος, η σελίδα του στο Facebook γέμισε από μηνύματα συμπαράστασης φίλων και συγγενών που ακόμα δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν αυτό που έχει συμβεί.

«Η ζωή είναι ένα υπέροχο ταξίδι αλλά μπορεί να αλλάξει σε μια στιγμή. Ακόμα δεν μπορώ να πιστέψω πως τη μια στιγμή είμαστε μαζί, γελάμε και μιλάμε για τις μοτοσικλέτες μας και την επόμενη στιγμή γίνεται κάτι και χάνεσαι από κοντά μας για πάντα. Η ζωή δεν είναι πάντα δίκαιη. Καλό ταξίδι φίλε μου», έγραψε ένας από τους κολλητούς φίλους του Γιώργου που βρισκόταν μαζί του εκείνη την άτυχη στιγμή.

Οι κάτοικοι της περιοχής που μόλις άκουσαν το θόρυβο της πρόσκρουσης βγήκαν από τα σπίτια τους για να βοηθήσουν, δήλωσαν ότι είδαν τους νεαρούς μοτοσικλετιστές να αγκαλιάζονται, να φωνάζουν και να κλαίνε γοερά όταν πλέον οι αστυνομικοί τους ανακοίνωσαν ότι δεν υπήρχε ελπίδα σωτηρίας, αδυνατώντας να πιστέψουν ότι ο φίλος τους που λίγο πριν είχε αναπτύξει ταχύτητα για να φύγει από το πάρκινγκ, ήταν ήδη νεκρός. Οι φίλοι του Γιώργου ήταν εκείνοι που αμέσως ειδοποίησαν και τον πατέρα του θύματος.

Η αστυνομία ερευνά ακόμα τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος που συνέβη λίγα μέτρα έξω από το πάρκινγκ που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Henley Beach και Seaview.

«Η πρώτη μας εκτίμηση είναι πως η ταχύτητα της μοτοσικλέτας έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην τραγική έκβαση του ατυχήματος αλλά τα ακριβή αίτια δεν έχουν ακόμα οριστικοποιηθεί» δήλωσε ο αξιωματικός της αστυνομίας Christopher Lovell, ο οποίος βρέθηκε στη σκηνή του ατυχήματος για να διεξάγει περαιτέρω έρευνα και επιβεβαίωσε στα τηλεοπτικά κανάλια πως η ταχύτητα της μοτοσικλέτας σίγουρα ξεπερνούσε το επιτρεπτό όριο ταχύτητας 40 χιλιομέτρων που έχει επιβληθεί στο συγκεκριμένο δρόμο.

Τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια έστειλε μέσω του διαδικτύου και ο πολιτειακός Θησαυροφύλακας Τομ Κουτσαντώνης:

«Ο θεός να αναπαύσει την ψυχή του και να δώσει κουράγιο και παρηγοριά σε όλους όσους τον αγαπούν και κυρίως στην οικογένεια του» έγραψε σε ανάρτηση του ο θησαυροφύλακας ενώ η ελληνική ποδοσφαιρική ομάδα West Adelaide Hellas εξέφρασε, επίσης, τα συλλυπητήριά της για τον τραγικό χαμό του ταλαντούχου ποδοσφαιριστή.

Τέλος, η Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου της Νότιας Αυστραλίας σε επίσημη ανακοίνωση της που εξέδωσε την Πέμπτη το μεσημέρι, γνωστοποίησε την αναβολή του ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ των γυναικείων ομάδων Fulham United και Adelaide City που επρόκειτο να διεξαχθεί στο πλαίσιο του Women’s National Premier League, ως ένδειξη πένθους για το χαμό του Γιώργου, αλλά και από σεβασμό στο πένθος της οικογένειας και ιδίως του πατέρα Μιχάλη, ο οποίος είναι βοηθός προπονητή της ομάδας γυναικών Adelaide City Women’s Football Club.

Οι λεπτομέρειες της κηδείας δεν έχουν ακόμα ανακοινωθεί.