Τα επεισόδια ενδοοικογενειακής βίας αλλά και γενικότερα η βία στη ζωή και το σπίτι της οικογένειας Γκαργκασούλα στη Μελβούρνη, όπου τα δύο αδέρφια, Δημήτρης και Άγγελος ζούσαν με την μητέρα τους ήταν «καθημερινή» υπόθεση και τα ναρκωτικά φαίνεται ότι έπαιξαν σημαντικό ρόλο σ’ αυτήν την τραγική πραγματικότητα που βίωναν όλα τα μέλη της.

Αυτό προκύπτει από νέα στοιχεία που ακούστηκαν σε δικαστήριο της Μελβούρνης κατά τη διάρκεια νέας προσαγωγής του Άγγελου Γκαργκασούλα στην Δικαιοσύνη.

Ο Άγγελος Γκαργκασούλας, αδερφός του Δημήτρη που κατηγορείται για την δολοφονία πέντε ανθρώπων στον πεζόδρομο της Bourke Street, προσήχθη εκ νέου στο δικαστήριο την Τετάρτη για μία σειρά βίαιων επιθέσεων, επιθέσεων που δεν σχετίζονται με αυτές που τον οδήγησαν στο δικαστήριο πριν από μερικές εβδομάδες.

Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες προέκυψαν οι κατηγορίες για δύο βίαιες επιθέσεις και δύο βανδαλισμούς που στάθηκαν η αιτία για τη νέα προσαγωγή του 26χρονου ομογενή στη Δικαιοσύνη, απαγορεύεται να δημοσιευθούν για νομικούς λόγους. Εκείνο, εντούτοις, που το δικαστήριο επέτρεψε να δημοσιοποιηθεί είναι το γεγονός ότι αυτά τα αδικήματα διαπράχθηκαν πέρυσι όταν ο Άγγελος έκανε χρήση του ναρκωτικού ice, κάθε μέρα.

Ο 26χρονος παραδέχθηκε την ενοχή του, αλλά η έδρα αποφάσισε να μην τον τιμωρήσει αυξάνοντας την ποινή φυλάκισης δύο μηνών, ποινή που έχει ήδη εκτίσει καθώς είχε συλληφθεί και κρατηθεί στις φυλακές για 56 συνολικά μέρες πέρυσι.

Η δικαστής Jelana Popovic διέταξε τον Άγγελο Γκαργκασούλα να επιστρέψει στο δικαστήριο τον Ιούνιο προκειμένου να δώσει αναφορά για την πορεία της προσπάθειάς του να απεξαρτηθεί από τα ναρκωτικά, λαμβάνοντας ψυχολογική στήριξη από ειδικούς.

Να υπενθυμίσουμε ότι πριν από δύο εβδομάδες ο Άγγελος Γκαργκασούλας παραδέχθηκε στο δικαστήριο ότι ήταν ένοχος για βίαιη επίθεση κατά της μητέρας του και του συντρόφου του.

Ο Άγγελος στις 20 του Γενάρη και λίγες ώρες πριν το μακελειό στο κέντρο της Μελβούρνης, μαχαιρώθηκε από τον αδερφό του Δημήτρη ο οποίος φέρεται ως δράστης της επίθεσης στο κέντρο της πόλης όπου έξι άνθρωποι έχασαν την ζωή τους.

Ο Άγγελος και ο Δημήτρης Γκαργκασούλας μεγάλωσαν στη Νότια Αυστραλία με τον «πολύ αυστηρό» πατέρα τους και την μητριά τους, όπως χαρακτηριστικά είχε αναφέρει κατά την προηγούμενη προσαγωγή του Άγγελου στη Δικαιοσύνη, ο δικηγόρος υπεράσπισής του Άλεξ Τέρνερ,.

Το 2006 και τα δύο αδέλφια έφυγαν από εκεί και ήρθαν στη Μελβούρνη για μόνιμη εγκατάσταση.