Τη λίστα με τα 23 ισχυρότερα έθνη στον κόσμο δημοσίευσαν σε ειδική έκδοση οι αρμόδιοι φορείς, παρουσιάζοντας τις Ηνωμένες Πολιτείες στην 1η θέση, παρ’ ότι ο Ντόναλντ Τραμπ δεν θεωρείται πρόεδρος εμπιστοσύνης και δεν χαίρει της εκτίμησης των υπολοίπων ηγετών, αλλά και μίας μεγάλης μερίδας των Αμερικανών πολιτών, ενώ στη 2η θέση ακολουθεί η Ρωσία.

Η Αυστραλία βρίσκεται στην 17η θέση.

Το US News και το World Report, που επιμελήθηκαν τη συγκρότηση της λίστας, εκτίμησαν τα δεδομένα από 80 χώρες, τις οποίες βαθμολόγησαν σύμφωνα με συγκεκριμένα κριτήρια, όπως η ιστορία, η ιθαγένεια και το επίπεδο διαβίωσης των πολιτών.

Η λίστα απαρτίζεται κατά σειρά από τις: 

1) ΗΠΑ

Παρ’ ότι η παρουσία του Ντόναλντ Τραμπ έχει… ρίξει τα στάνταρ αποδοχής των Ηνωμένων Πολιτειών, το μεγάλο κράτος της αμερικανικής ηπείρου εξακολουθεί να συγκεντρώνει όλα εκείνα τα στοιχεία, όπως η οικονομία, η πολιτική, ο πολιτισμός και βέβαια ο τεράστιος αμυντικός προϋπολογισμός του, ώστε να διατηρήσει τα πρωτεία σε όλα τα επίπεδα.

2) Ρωσία

Η Μόσχα επενδύει το 5,4% του προϋπολογισμού της σε αμυντικά προγράμματα, έχει καταφέρει να μειώσει τα προβλήματα που είχε στην οικονομία της και εμφανίζεται ως ένα από τα υγιέστερα έθνη στον κόσμο.

3) Κίνα

Η εξέλιξη της μεγάλης ασιατικής χώρας είναι εκπληκτική. Με 1,4 δισ. πολίτες, είναι η χώρα με τον μεγαλύτερο στρατό στον κόσμο και έχει θέσει ως στόχο να γίνει η ισχυρότερη οικονομία έως το 2050.

4) Ηνωμένο Βασίλειο

Η Βρετανία παραμένει ένα κράτος με ανεπτυγμένη αίσθηση της ευθύνης του απέναντι στον κόσμο. Είναι μία μεγάλη οικονομική δύναμη, παρά το επερχόμενο Brexit και έχει να παρουσιάσει σημαντικό έργο σε ερευνητικό και πολιτιστικό επίπεδο. Παρά το σοκ από την απόφαση για έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση, παραμένει σε καλό επίπεδο και δείχνει μεγάλη συνοχή.

5) Γερμανία

Είναι η «ατμομηχανή» της ευρωπαϊκής οικονομίας και επιβάλει τους όρους της σε παγκόσμιο επίπεδο. Ήδη έχει ξεκινήσει να αναπτύσσεται εκ νέου σε στρατιωτικό επίπεδο, αξιοποιώντας τη μεγάλη αμυντική της βιομηχανία.

6) Γαλλία

Με μέσο όρο πάνω από 42.000 ευρώ ετήσιο εισόδημα, οι Γάλλοι πολίτες απολαμβάνουν τη γενικότερη κουλτούρα της χώρας, η οποία απευθύνεται στο υψηλό βιοτικό επίπεδο και στις ανέσεις. Είναι ένας από τους μεγαλύτερους εξαγωγείς οπλικών συστημάτων και διαθέτει πλούσια πολιτιστική, πολιτική και ιστορική παράδοση.

7) Ιαπωνία

Είναι μία από τις πιο εξελιγμένες τεχνολογικά κοινωνίες. Παρ’ ότι υπέστη τεράστια ζημιά κατά τον Β’ Παγκόσμιο, έγινε η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία, ενώ ανέκαμψε ταχύτατα μετά το πυρηνικό ατύχημα λόγω τσουνάμι στη Φουκουσίμα.

8) Ισραήλ

Για μία χώρα με μόλις 8 εκατ. πληθυσμό, το Ισραήλ κατέχει μία αξιοσημείωτη θέση στο παγκόσμιο στερέωμα. Παρ’ ότι βρίσκεται σε συνεχή διαμάχη με τους Παλαιστίνιους, διαθέτει μία πανίσχυρη οικονομία και οι Ισραηλινοί είναι ένας λαός με πολύ υψηλό επίπεδο σπουδών.

9) Σαουδική Αραβία

Είναι η κορυφαία δύναμη της Μέσης Ανατολής και η μεγαλύτερη πετρελαιοπαραγωγός χώρα. Οι συμμαχίες της με τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και άλλες μεγάλες δυνάμεις της Δύσης, την καθιστούν ένα αξιοπρόσεκτο κράτος, με ισχυρή επιρροή.

10) Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Τα Εμιράτα είναι μία από τις πιο άρτια εξοπλισμένες χώρες σε θέματα άμυνας και η δεύτερη μεγαλύτερη δύναμη στη Μέση Ανατολή.

11) Νότια Κορέα

Η Σεούλ τυγχάνει της υποστήριξης των μεγαλύτερων πολιτικών και στρατιωτικών δυνάμεων. Με προηγμένη τεχνολογία και μεγάλο επίπεδο εξαγωγών, καθώς είναι η 6η εξαγωγική δύναμη στον κόσμο, έχει αναπτύξει μία πανίσχυρη οικονομία.

12) Καναδάς

Ο Καναδάς είναι η δεύτερη καλύτερη χώρα στον κόσμο για να ζει κάποιος. Το επίπεδο διαβίωσης και η κουλτούρα, όπως και οι προσπάθειες για τη βελτίωση των κλιματικών αλλαγών, είναι τα ισχυρά του όπλα.

Η λίστα συμπληρώνεται από τις: 

13) Τουρκία

14) Ιράν

15) Ελβετία

16) Ινδία

17) Αυστραλία

18) Ιταλία

19) Σουηδία

20) Πακιστάν

21) Ολλανδία

22) Ισπανία

23) Κατάρ.