Οι ομογενείς αλλά και η ευρύτερη κοινωνία του Gold Coast του Κουίνσλαντ θρηνούν την απώλεια του ομογενή επιχειρηματία Κωνσταντίνου Νικηφορίδης, ο οποίος, σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα «Gold Coast Bulletin» ήταν «ο μεγάλος οραματιστής της περιοχής».

Ο Νικηφορίδης που υπέκυψε στην επάρατη νόσο έπειτα από μια άνιση μάχη δύο χρόνων, ήταν ιδιοκτήτης της κατασκευαστικής εταιρίας Nikiforides Group που κατασκεύασε μερικά από τα πιο εντυπωσιακά κτίρια της Χρυσής Ακτής.

Το πιο φημισμένο από όλα ήταν το συγκρότημα Oracle, συνολικού κόστους 850 εκατομμυρίων δολαρίων. Μέρος του συγκροτήματος αυτού και, συγκεκριμένα, τα καταστήματα και τα γραφεία, αγόρασε ένας άλλος ομογενής, ο δισεκατομμυριούχος Κώστας Μακρής, ο οποίος από την Ελλάδα όπου βρίσκεται δήλωσε:

«Ο Νικηφορίδης ήταν τζέντλεμαν με τα όλα του. Το συγκρότημά του Oracle είναι ένα εκπληκτικό κτίριο και επεδίωξα να τον συναντήσω και να του το πω προσωπικά. Τον φιλοξένησα και στην Ελλάδα και περάσαμε υπέροχα».

Η κηδεία του Νικηφορίδη (που αφήνει πίσω του την σύζυγό του Τίνα, την μητέρα του Μαρία, τους γιους του Ουίλιαμ, Τζον και Τζέιμς και τον αδελφό του Μικέλ), θα γίνει την Πέμπτη. Η νεκρώσιμη ακολουθία θα γίνει στον ελληνορθόδοξο ναό Αγίας Άννας Gold Coast.