Το περασμένο Σάββατο, ο “Νέος Κόσμος” δημοσίευσε ένα άρθρο στην αγγλική έκδοση, με αντικείμενο την “Χρυσή Αυγή”. Το άρθρο, με τίτλο “Golden Dawn are Nazis, plain and simple” και την υπογραφή του συνεργάτη μας Νίκου Φωτάκη, επιχειρούσε να ξεκαθαρίσει μερικά πράγματα για το τρίτο σε δύναμη κόμμα του Κοινοβουλίου, το οποίο πολλοί συμπάροικοι θεωρούν ένα γνήσιο πατριωτικό/εθνικιστικό κόμμα που εμφορείται από τα ιδανικά του ελληνισμού. Ουδέν ψευδέστερο τούτου.

Η οργάνωση είναι γνωστή εδώ και δεκαετίες για τα ναζιστικά και φασιστικά ιδεώδη από τα οποία εμφορείται και τα οποία διακηρύσσει ανοιχτά, μέσω των εντύπων της. Στο περιοδικό “Χρυσή Αυγή”, στελέχη του κόμματος προβαίνουν εδώ και χρόνια σε ύμνους του Αδόλφου Χίτλερ, του οποίου τα γενέθλια η οργάνωση γιορτάζει κάθε Απρίλιο με ολονυχτία.

Παραθέτουμε ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα από το τ. 26 του περιοδικού “Χρυσή Αυγή”, με την υπογραφή του Νίκου Μιχαλολιάκου:

«Στις 30 Απριλίου 1987 συμπληρώθηκαν σαράντα δύο ακριβώς χρόνια από την Βαλπούργια Γερμανική νύχτα της 30ης Απριλίου 1945, κατά την οποία ο Αρχηγός του Γερμανικού Ράιχ και οραματιστής της Νέας Ευρώπης Αδόλφος Χίτλερ έθεσε μόνος Του (σ.σ. προσοχή στο κεφαλαίο Τ) εις την γήινη παρουσία Του. […] 30 Απριλίου 1945, μία λαμπερή σελίδα της σύγχρονης ιστορίας κλείνει. Ο Μεγάλος Άνδρας του Εικοστού Αιώνα, ο εμψυχωτής και απόστολος της Επαναστάσεως του Αγκυλωτού Σταυρού είναι νεκρός. […] Χίλια εννεακόσια ογδόντα επτά, σαράντα δύο χρόνια μετά, με την σκέψη και την ψυχή μας δοσμένη στην Μνήμη του Μεγάλου μας Αρχηγού, υψώνουμε το δεξί χέρι ψηλά, χαιρετούμε τον Ήλιο και με το θάρρος, που μας επιβάλλει η Στρατιωτική μας Τιμή και το Εθνικοσοσιαλιστικό μας καθήκον κραυγάζουμε γεμάτοι πάθος, πίστη στο μέλλον και στα οράματά μας: HEIL HITLER!».

Σε μεταγενέστερο άρθρο του, το πρωτοπαλίκαρο της οργάνωσης, Ηλίας Κασιδιάρης, ο οποίος φέρει και τατουάζ με την σβάστικα, ως γνωστόν, γράφει επίσης: «Ποιο θα ήταν το μέλλον της Ευρώπης και ολόκληρου του σύγχρονου κόσμου, αν ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος (που οι Δημοκρατίες, ή μάλλον οι Εβραίοι – σύμφωνα με τον Στρατηγό Μεταξά – κήρυξαν στη Γερμανία) δεν σταματούσε την ανανεωτική πορεία του Εθνικοσοσιαλισμού; Είναι βέβαιο ότι θεμελιώδεις αξίες που πηγάζουν ως επί το πλείστον από την ελληνική αρχαιότητα, θα κυρίευαν πνευματικά όλα τα κράτη και θα όριζαν τις τύχες των λαών. Ο ρομαντισμός ως πνευματικό κίνημα και ο κλασικισμός θα υπερίσχυαν της παρακμιακής υποκουλτούρας που διέβρωσε τον λευκό άνθρωπο. Ο ακραίος υλισμός θα είχε προ πολλού τεθεί στο περιθώριο, δίνοντας τη θέση του στην εξύψωση του πνεύματος.Ο επιστήμων θα υπερίσχυε του τεχνοκράτη. Ο άνθρωπος θα εξερευνούσε μακρινά άστρα και θα είχε ήδη ερμηνεύσει τον θαυμαστό κόσμο των υποατομικών σωματιδίων. Η φύση,

που συνετρίβη μέσα σε λίγες δεκαετίες δημοκρατικής εκβιομηχάνισης θα αποθεωνόταν. Ο χρυσός δεν θα είχε καμία αξία έναντι της αθλητικής ρώμης και της διάνοιας. Ο νέος άνθρωπος θα έθαβε βαθειά μέσα στο χώμα της Ιστορίας το καταναλωτικό ανδρείκελο, που επιβιώνει ως πρότυπο στους καιρούς της σύγχρονης παρακμής. Ο φιλόσοφος και ο πολεμιστής θα συνέτριβαν τον τραπεζίτη. Θα έπαυε δια παντός το εμπόριο του χρήματος που υποτάσσει λαούς, με τρανό παράδειγμα τους Έλληνες, που από πνευματικοί πρωτοπόροι και κοσμοκράτορες, έγιναν σήμερα υποτελείς στο σιωνιστικό κεφάλαιο».

Εκτός από την πλούσια αρθρογραφία, πρόσφατα, κυκλοφόρησε ξανά ευρύτατα στο διαδίκτυο και ένα βίντεο από μία συναυλία σκληρού ροκ, με την συμμετοχή Γερμανών νεοναζιστών, στην οποία τα στελέχη του κόμματος χαιρετούν φασιστικά, κρατούν ναζιστικές σημαίες και τραγουδούν τον ύμνο “Deutchland Uber Alles”, τους στίχους δηλαδή που ακόμη και στην Γερμανία έχουν απαγορευτεί.

Θυμίζουμε ότι αυτόν τον καιρό, η “Χρυσή Αυγή” βρίσκεται στο εδώλιο του δικαστηρίου, αντιμετωπίζοντας την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης, με πλήθος μαρτυριών και στοιχείων να προσκομίζονται καθημερινά, αποδεικνύοντας την συμμετοχή των μελών της σε εκβιασμούς, ξυλοδαρμούς, βιαιοπραγίες – καθώς και την δολοφονία του καλλιτέχνη Παύλου Φύσσα. Στην δικογραφία έχουν παρουσιαστεί δεκάδες φωτογραφίες μελών με ναζιστικές στολές, να κρατούν σημαίες της Βέρμαχτ – η οποία ήταν η δύναμη κατοχής της Ελλάδας που αιματοκύλισε την χώρα, ενώ κατά την προανακριτική διαδιασία, σε έφοδο που έγινε στο σπίτι του υπαρχηγού της οργάνωσης Χρήστου Παππά, βρέθηκαν φωτογραφίες του στην κρύπτη όπου είναι θαμμένος ο Μουσολίνι, δεκάδες αναμνηστικά του ιταλικού φασισμού και του ναζισμού, ενώ στο κινητό του υπάρχει βίντεο, όπου διδάσκει ένα μικρό παιδί να λέει “heil Hitler”.

Τίποτε από όλα αυτά δεν φαίνεται να πείθει τους αμετανόητους θιασώτες της Χρυσής Αυγής στην Αυστραλία. Από την στιγμή που αναρτήσαμε το άρθρο στην σελίδα μας στο Facebook, έχουμε γίνει στόχος χυδαίων επιθέσεων από εθνικιστές και νεοναζιστές, οι οποίοι αντί να απαντούν στα όσα παραθέτει το δημοσίευμα, συνεχίζουν τις φαντασιοπληξίες περί συνωμοσίας και photoshop -δυστυχώς γι’ αυτούς-, οι φωτογραφίες είναι δεκάδες και κυκλοφορούν ευρύτατα. Οι περισσότεροι εκτροχιάζουν την συζήτηση, σχολιάζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση του Τσίπρα, μιλούν για προδότες που καταδίκασαν την χώρα. Άλλοι θυμούνται την χούντα και τα – ανύπαρκτα – επιτεύγματά της. Κάποιοι τολμούν να υμνήσουν τον Χίτλερ ως πολέμιο της “Νέας Τάξης Πραγμάτων”, εκλύοντας έναν αποτρόπαιο ρατσιστικό, αντισημητικό λόγο. Στην πλειοψηφία τους καταφέρονται ομαδικά εναντίον του “Νέου Κόσμου”. Μάς κατηγορούν ότι “πληρωθήκαμε από τον ΣΥΡΙΖΑ” για να τα γράψουμε αυτά, ότι είμαστε μία φυλλάδα από ανθέλληνες καθυστερημένους αριστερούς κ.ο.κ.

Κάποιος έγραψε μάλιστα: “Γι’ αυτό κανείς πια δεν διαβάζει Νέο Κόσμο”. Δεν πειράζει. Μας διαβάζουν προφανώς οι Χρυσαυγίτες. Θα συνεχίσουμε να γράφουμε την αλήθεια, ελπίζοντας κάποια στιγμή να τους ανοίξουμε τα μάτια.