To Σάββατο, 25 Μαρτίου, ημέρα κατά την οποία τιμούμε και την επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας του 1821, γιορτάζει ο ιστορικός ναός Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης.

Για τον εορτασμό της σημαντικής αυτής διπλής επετείου προγραμματίζεται ο καθιερωμένος Μέγας Εσπερινός και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Κοινότητας, ο ιερατικώς προϊστάμενος πανοσιολογιότατος αρχιμανδρίτης Κοσμάς Δαμιανίδης και η Εκκλησιαστική Επιτροπή Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, καλούν όλους να συμμετάσχουν στις προγραμματιζόμενες εκδηλώσεις που φέτος λόγω του ότι ο ναός έχει υποστεί σοβαρές ζημιές από την πυρκαγιά, θα λάβουν χώρα ως ακολούθως:

*Παρασκευή 24 Μαρτίου, 7.00μμ., Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του θεοφιλέστατου Επισκόπου Δέρβης κ. Ιεζεκιήλ, στον ιερό ναό Αγίου Ιωάννη (Lygon Street, North Carlton) .

*Σάββατο 25 Μαρτίου, 8.00πμ, Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του θεοφιλέστατου Επισκόπου Μιλητουπόλεως κ. Ιακώβου, στον ιερό ναό Αγίου Νικολάου Αντιοχείας (γωνία Simpson Street και Victoria Parade, East Melbourne).