Ο ομογενής σεφ και ιδιοκτήτης εστιατορίων για έξι ολόκληρα χρόνια πλήρωνε τα 162 από τα 400 άτομα του προσωπικού του λιγότερο από αυτά που προβλέπει ο νόμος και ο ίδιος αποδίδει το γεγονός σε λάθος λόγω του ετεροχρονισμένου συστήματος μισθοδοσίας που χρησιμοποιούσε η εταιρία του.

Η αποκάλυψη αυτή αλλά και το γεγονός ότι ο ομογενής επιχειρηματίας φροντίζει τώρα να επιστρέψει σε όσους πληρώνονταν λιγότερο από το νόμιμο ημερομίσθιο ή τις υπερωρίες τους, το ποσό των $2,6 εκατ. που τους χρωστάει, ήρθε στο φως της δημοσιότητας σήμερα.

Το ότι οι μισθοί που πλήρωνε η εταιρία του ομογενή σεφ MAdE Establishment Group σε κάποια μέλη του προσωπικού της ήταν χαμηλότεροι του νόμιμου διαπίστωσε για πρώτη φορά πριν από 18 μήνες περίπου o συνήγορος του πολίτη αρμόδιος για εργασιακά θέματα. Εκ των υστέρων, πριν από έξι μήνες για την ακρίβεια, και αφού ο ομογενής επιχειρηματίας προσέλαβε γεν. διευθυντή, η ΜΑdE αποτάθηκε στην εταιρία οικονομικών μελετών KPMG, προκειμένου να ερευνήσει γιατί κάποιοι από τους εργαζόμενους της δεν πληρώνονταν αυτά που δικαιούνταν.

«Η επιχείρησή μας μεγάλωσε γρήγορα και το σύστημα μισθοδοσίας που είχαμε δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει. Είμαι συντετριμμένος για αυτό που συνέβη. Τον τελευταίο καιρό εργαζόμαστε εντατικά για να διορθώσουμε το λάθος που έγινε. Θέλω να πω ξεκάθαρα ότι όταν λέω θα το διορθώσουμε, εννοώ ότι θα φροντίσουμε το κάθε μέλος της ομάδας μας, να πληρώνεται σωστά και τα χρήματα που χρωστάμε στο προσωπικό μας θα πληρωθούν στο ακέραιο» ανέφερε ο ομογενής σεφ σε σχετική ανακοίνωση της εταιρίας του.

Εν τω μεταξύ όπως αναφέρεται σε σχετικά δημοσιεύματα το κακοπληρωμένο προσωπικό του ομογενή σεφ αφορά κάποιους από αυτούς που εργάζονταν στα εστιατόρια The Press Club, Gazi και Hellenic Republic και τα χρήματα που χρωστά η MAdE Establishment σε κάποια μέλη του προσωπικού της φτάνουν έως και τις $16.000.

Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι κάποια από τα μέλη του προσωπικού που δεν πληρώνονταν σωστά τα τελευταία χρόνια δεν εργάζονται πια στην εταιρία του ομογενή επιχειρηματία, αλλά ο ίδιος δεσμεύτηκε ότι ακόμα και αυτοί που δεν εργάζονται πλέον σε κάποιο από τα εστιατόριά του, θα λάβουν τις νόμιμες αποδοχές που δικαιούνταν.

Τέλος από την έρευνα που έγινε διαπιστώθηκε πως κάποια μέλη του προσωπικού  αμείφτηκαν με μεγαλύτερη αμοιβή απ’ αυτήν που δικαιούνταν αλλά όπως δήλωσε ο κ. Καλομπάρης δεν θα τους ζητηθεί να επιστρέψουν τα έξτρα χρήματα που έλαβαν.