Melbourne: Καθαρός ουρανός, 22 °C

Sydney: Διασκορπισμένα σύννεφα, 26 °C

Athens: Λίγα σύννεφα, 12 °C

Τελεία και Παύλα...

Ένας τρελός, τρελός κόσμος…

Node Tools

Rate This

0
No votes yet
Your rating: None
Η άτυχη μικρούλα Σάφι Ρόουζ Ρούσσου που έχασε τη ζωή της στην τρομοκρατική επίθε

Η άτυχη μικρούλα Σάφι Ρόουζ Ρούσσου που έχασε τη ζωή της στην τρομοκρατική επίθεση στο Μάντσεστερ. Μαζί με τους γονείς της (Ελληνοκύπριο πατέρα και Αγγλίδα μητέρα) και τον αδελφό της είχαν ζήσει για ένα διάστημα στην Κεφαλλονιά

30 May 2017

Ασχολήθηκα την περασμένη εβδομάδα με δύο περιπτώσεις τρέλας που επικρατεί στον σημερινό κόσμο: Την ποδοσφαιρική… σχιζοφρένεια που οδηγεί στα αιματηρά επεισόδια στα γήπεδα και τις υπερβολικές απαιτήσεις ορισμένων περιβαλλοντιστών–οικολόγων που σε λίγο, όπως πάνε, θα μας ζητήσουν να μην κάνουμε μπάνιο στη θάλασσα για να μην ενοχλούμε τα ψάρια!

Η τρέλα, δυστυχώς, είναι περισσότερο γενικευμένη από τις δύο προαναφερθείσες περιπτώσεις… Έτσι, λοιπόν, συνεχίζω:

ΝΟΥΜΕΡΟ 3

Άλλη μια περίπτωση θρησκευτικού φανατισμού έζησε η ανθρωπότητα με την τρομοκρατική επίθεση στο Μάντσεστερ όπου έχασαν τη ζωή τους 22 -κυρίως- νέοι, ανάμεσά τους πολλά παιδιά.

Ζώνεται ο τρελός με εκρηκτικά και κάνει επίθεση αυτοκτονίας στο όνομα του θεού που πιστεύει! Και ο θεός του παραμένει αδρανής αποδεχόμενος τέτοιες φρικαλέες πράξεις! Δεν γνωρίζω πώς σκέπτεται ο θεός αυτών των τρελών και αδυνατώ να καταλάβω τα κίνητρα αυτών των «ανθρώπων». Λέγεται ότι με τις αποτρόπαιες πράξεις τους πιστεύουν ότι θα πάνε στον παράδεισο! Και όχι μόνο αυτό. Για το αιματοκύλισμα που προκαλούν θα τους προσφερθούν ως έπαθλο δεκάδες παρθένες για τα… περαιτέρω!

Είναι τρομερό –το ίδιο τρομερό με τις αλόγιστες πράξεις τους– στον 21ο αιώνα να υπάρχουν άτομα που να πιστεύουν αυτά τα πράγματα. Ο σκοταδισμός σε όλο του το μεγαλείο!

ΝΟΥΜΕΡΟ 4

Οι παράφρονες, λοιπόν, τζιχαντιστές είναι τρελοί και κάνουν αυτά που κάνουν. Τι κάνουν, όμως, οι σώφρονες μεγάλες δυνάμεις δύσης και ανατολής για να εξαλείψουν το Ισλαμικό Κράτος; Σίγουρα, όχι αυτά που πρέπει.

Αντί να καθίσουν κάτω, να εντοπίσουν τα αίτια της ισλαμικής τρομοκρατίας και να πάρουν τα απαραίτητα μέτρα –όποια και αν είναι αυτά– κατηγορεί η μία μεγάλη δύναμη την άλλη για την κατάσταση και μέσα στην αρένα των συμφερόντων παίζουν «παιγνίδια» που στην ουσία τροφοδοτούν τους ποταμούς αίματος αθώων!

Γιατί δεν μπορώ να πιστέψω ότι με τεχνολογία που από το διάστημα εντοπίζει ψύλλο στα άχυρα στη γη, δεν μπορούν να λύσουν στο τάκα-τάκα το πρόβλημα του ισλαμικού φανατισμού.

ΝΟΥΜΕΡΟ 5

Ένας είναι ο κανόνας που εφαρμόζεται απαράβατα στην Ελλάδα: Να μην εφαρμόζεται, ως πρέπει, κανένας κανόνας! Ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την εφαρμογή του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Επικρατεί γενικά το «καλά μωρέ εντάξει, και τι έγινε;» 

Και αυτό που μπορεί να έχει γίνει είναι να έχει παραβεί ο άλλος το κόκκινο και να σου έχει κάνει το αυτοκίνητό σου υλικό για ανακύκλωση! Και αν έχεις άγιο, τη γλιτώνεις αποφεύγοντας την οδό προς αιωνία ανάπαυση!

ΝΟΥΜΕΡΟ 6

Στις 21 Μαΐου γιορτάζεται η επέτειος του τέλους της βρετανικής κυριαρχίας και της Ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα. Οι Επτανήσιοι Ριζοσπάστες με τους αγώνες τους, σε συνδυασμό με την επιθυμία του Λονδίνου να πετάξει τον Βαυαρό Όθωνα και να τον αντικαταστήσει με βασιλιά της αρεσκείας του, πέτυχαν την πολυπόθητη Ένωση.

Στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και κοινωνικής δικτύωσης γράφτηκαν και φέτος πολλά ιστορικά και εορταστικά για τη σημαντική αυτή επέτειο. 

Γράφτηκαν όμως και ένα δύο σχόλια που με εξέπληξαν και, κυρίως, με λύπησαν. 

Αναφέρθηκε, για παράδειγμα, ότι οι Επτανήσιοι είναι διαφορετικοί από τους υπόλοιπους Έλληνες και έχουν άλλα ήθη και έθιμα επειδή τα νησιά του Ιονίου δε γνώρισαν τουρκοκρατία!

Η διαφορετικότητα των Επτανησίων είναι αβάσιμος ισχυρισμός γιατί τα Επτάνησα δέχονταν συνεχώς από την Κρήτη και την υπόλοιπη Ελλάδα «κατατρεγμένους από τους Τούρκους Έλληνες».

Σε ό,τι αφορά τα ήθη και τα έθιμα αλλά και, γενικά, τον πολιτισμό και βέβαια οι Επτανήσιοι είναι διαφορετικοί όπως διαφορετικοί είναι οι Κρητικοί, οι Μακεδόνες, οι Ηπειρώτες, οι Πελοποννήσιοι. Οι τοπικές αυτές διαφορές ισχύουν σε όλες τις χώρες. Ας μην αφήνουμε, λοιπόν, τον άκρατο τοπικισμό να μας επηρεάζει. 

Ο ενδοεθνοτικός φυλετισμός που εκφράστηκε από ορισμένους (ευτυχώς, ελάχιστους) είναι προϊόν άγνοιας και δεν οδηγεί πουθενά.

Αυτά για σήμερα. Μέχρι την επόμενη εβδομάδα να περνάτε όσο πιο καλά μπορείτε τώρα που μπορείτε…

*Οποιοδήποτε σχόλιό σας μπορείτε να το στείλετε στο ΜΜΕ που φιλοξενεί το δημοσίευμα ή στην ηλεκτρονική μου διεύθυνση georgemessaris@gmail.com και εγώ θα το μεταβιβάσω. 

Read more from

Copyright © 2009-2017 Ethnic Publications Pty Ltd ABN 13005 255 087