Το «Patmos Revelation» συνεχίζει µε εντατικούς ρυθµούς την προετοιμασία του εν όψει της διοργάνωσης αθλητικού τουρισμού που θα πραγματοποιηθεί στο ιερό νησί µεταξύ 30 Ιουνίου και 2 Ιουλίου. Οι εγγραφές συνεχίζονται µε αµείωτο ενδιαφέρον, καθώς πλήθος αθλητών από διάφορα µέρη της Ελλάδας, αλλά και του εξωτερικού έχουν ήδη δηλώσει συµµετοχή.

Με την ευκαιρία αυτή ο «Νέος Κόσμος» μίλησε με τον Ομοσπονδιακό Τεχνικό Κολύμβησης & Τεχνικό Διευθυντή Κολύμβησης του Patmos Revelation, Νίκο Γέμελο:

Τι ήταν αυτό που σας έκανε να συμμετάσχετε στο Patmos Revelation;

Το Patmos Revelation είναι μια νέα διοργάνωση που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο «ιερό» νησί των Δωδεκανήσων. Η ιστορία του νησιού και πάνω απ’ όλα η επαγγελματική προσέγγιση των διοργανωτών ήταν αυτά που με έφεραν ακόμα πιο κοντά στην συνεργασία μου με τον Δήμο Πάτμου. Σε συνεργασία με την Active Media που έχουμε σχεδιάσει αρκετές κολυμβητικές δράσεις μαζί, εμπνευστήκαμε έναν κολυμβητικό αγώνα που θα προσφέρει την απαραίτητη ενέργεια σε αθλητές και θεατές που θα έρθουν την 1η Ιουνίου να κολυμπήσουν στα πανέμορφα νερά της Πάτμου. Στόχος μας είναι συμπεριλαμβάνοντας το κορυφαίο αυτό Ολυμπιακό άθλημα της κολύμβησης ανοιχτής θαλάσσης στο πρόγραμμα της διοργάνωσης, μέσω του αθλητικού τουρισμού να προωθήσουμε την Ελλάδα στο εξωτερικό.

Ποια ήταν τα κριτήρια με τα οποία σχεδιάσατε την κολυμβητική διαδρομή;

Σχεδιάζουμε πάντα τους αγώνες μας με τις καλύτερες δυνατές προδιαγραφές ασφαλείας. Αυτό είναι το πρώτο και βασικότερο μέλημά μας. Γι’ αυτό φέτος στην ασφάλεια των αθλητών θα έχουμε και την βοήθεια της Ναυαγοσωστικής Σχολής Κατερίνης, Lifeguard Patrol. Το επόμενο στάδιο ήταν να βρούμε την ιδανική «πισίνα» στην οποία θα κολυμπήσουν οι αθλητές μας. Ο κόλπος του Γροίκου προσφέρει τις καλύτερες συνθήκες στο νησί για την διεξαγωγή ενός αγώνα κολύμβησης ανοιχτής θαλάσσης. Η απόσταση που θα χρειαστεί να διανύσουν οι κολυμβητές θα είναι αυτή του 1 μιλίου (1,6χλμ.) την οποία μπορούν να διανύσουν εύκολα τόσο επαγγελματίες όσο και ερασιτέχνες αθλητές.

Είστε ο προπονητής των μεγάλων επιτυχιών του Σπύρου Γιαννιώτη και όχι μόνο. Προσδοκάτε μήπως ότι από το Patmos Revelation θα ανακαλύψετε πρωταθλητές του αύριο;

Φυσικά και στόχος μας είναι όπως είπα να προωθήσουμε το κορυφαίο Ολυμπιακό άθλημα της κολύμβησης ανοιχτής θαλάσσης. Ο Σπύρος Γιαννιώτης με τις επιτυχίες του έδειξε τον δρόμο σε νέους κολυμβητές και έδωσε την δύναμη σε παλαιότερους να ακολουθήσουν το παράδειγμά του. Αυτό που εμείς θέλουμε είναι το Patmos Revelation να προσελκύσει όσο το δυνατόν περισσότερους αθλητές που θα αγαπήσουν την θάλασσα και την κολύμβηση και γιατί όχι, θα ήταν φυσικά χαρά μας, να δούμε εκεί και τους αυριανούς πρωταθλητές και πρωταγωνιστές του αθλήματος.

Ποια ημέρα και με ποιο τρόπο διεξάγεται η κολυμβητική διαδρομή του Patmos Revelation;

Η κολυμβητική διαδρομή του Patmos Revelation διεξάγεται το Σάββατο 1η Ιουλίου 2017 στον κόλπο του Γροίκου, στην Πάτμο. Η εκκίνηση θα δοθεί στις 11:00πμ. και οι κολυμβητές θα διανύσουν μια απόσταση 1 μιλίου (1,6χλμ) προτού φτάσουν στον τερματισμό τους.

Τι να περιμένει ο κόσμος από την φετινή πρώτη διοργάνωση;

Ο κόσμος θα πρέπει αρχικά να έρθει και να γνωρίσει από κοντά τον μοναδικό αυτό τόπο και την ιστορία του που κρύβει μεταξύ άλλων μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO όπως η Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου και το Ιερό Σπήλαιο της Αποκαλύψεως. Έπειτα θα πρέπει να αγκαλιάσει την πρώτη αυτή διοργάνωση και να ζήσει μαζί μας μοναδικές αθλητικές στιγμές. Το Patmos Revelation θα είναι μια διοργάνωση υψηλού επιπέδου που θα αποτελέσει στα επόμενα χρόνια θεσμό για κάθε κολυμβητή και αθλητή.

Θα θέλαμε να κλείσετε με ένα δικό σας μήνυμα προς τους αναγνώστες του Νέου Κόσμου στην Αυστραλία.

Σας περιμένουμε όλους, από κάθε γωνιά του πλανήτη, ακόμα και από την Αυστραλία, σ για να ζήσετε ένα ξεχωριστό τριήμερο αθλητικής δράσης, στην Πάτμο, στο διάστημα μεταξύ 30 Ιουνίου και 2 Ιουλίου 2017! Θέλουμε με την βοήθειά σας να μεταφέρουμε τις όμορφες αυτές κολυμβητικές εικόνες που θα έχουμε και να κάνουμε ακόμα περισσότερο κόσμο να αγαπήσει την Ελλάδα και τον αθλητικό τουρισμό της!