Ένα αστείο πήγε να κάνει ο άνθρωπος και κάποια ΜΜΕ του το έβγαλαν «ξινό». Ο λόγος για τον πρωθυπουργό, Malcolm Turnbull που κατά την διάρκεια ομιλίας του στο φιλανθρωπικό δείπνο-θεσμό των συντακτών κοινοβουλευτικού ρεπορτάζ (Press Gallery Mid-Winter Ball), διακωμώδησε τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Donald Drumpf, χρησιμοποιώντας, το έτσι και αλλιώς πολυχρησιμοποιημένο «τραμπικό» λεξιλόγιο και στόμφο.

Τα όσα λέγονται ακούγονται και γίνονται κατά την διάρκεια αυτού του φιλανθρωπικού δείπνου, μένουν κατά παράδοση εντός της αίθουσας, εξ ου και το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός αποφάσισε να δοκιμάσει το ταλέντο του ως κωμικός. Το βίντεο όμως που κάποιος από τους παρευρισκόμενους αδιαφορώντας για την παράδοση «ορκισμένης σιωπής», τράβηξε, με την παράσταση του πρωθυπουργού, έφτασε στο κανάλι 9, που στην συνέχεια το δημοσιοποίησε.

Και ενώ πολλοί γέλασαν και εκτίμησαν το ταλέντο του πρωθυπουργού και το χιούμορ του, κάποια ΜΜΕ έσπευσαν με υπονοούμενα να δηλώσουν ότι το χιούμορ του πρωθυπουργού θα δημιουργήσει διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ της Αυστραλίας και των ΗΠΑ.

Στα υπονοούμενα και την άνευ χιούμορ κινδυνολογία έβαλε τέλος ο πρέσβης της Αυστραλίας στις ΗΠΑ Joe Hockey, που έστω και αν δεν χρησιμοποίησε το «τραμπικό», «no problem –κανένα πρόβλημα» είπε εμμέσως πλην σαφώς ότι τα περί διπλωματικού επεισοδίου είναι «fake news– κάλπικες ειδήσεις».

Εν τω μεταξύ, ο πρωθυπουργός σχολιάζοντας το συμβάν δήλωσε πολύ σοβαρά ότι από την στιγμή που τόσο αυτός που τράβηξε το βίντεο όσο και το κανάλι 9 δεν σεβάστηκαν την 20χρονη παράδοση του χρόνου θα αλλάξει κάπως τον λόγο του στην συγκεκριμένη εκδήλωση.

«Θα διαβάσω παραγράφους από τον προϋπολογισμό νομίζω» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τurnbull.