Την απευθείας αεροπορική σύνδεση της Αθήνας με τη Σιγκαπούρη (και από εκεί με Αυστραλία) εγκαινίασε την Τρίτη η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους Scoot, θυγατρική της Singapore Airlines, που εκτέλεσε την πρώτη της πτήση από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Οι πτήσεις από-προς τη Σιγκαπούρη, θα εξυπηρετούνται από ένα αεροσκάφος τύπου Boeing 787 Dreamliner με την ονομασία Mous-Scoot-Ka (ονομάστηκε έτσι από το δημοφιλές ελληνικό πιάτο Μουσακά!) και θα εκτελούνται τέσσερις φορές την εβδομάδα. Οι εκπρόσωποι της εταιρείας Scoot, προσδοκούν να υπάρξει αυξημένο επιβατικό ενδιαφέρον, λόγω της ευνοϊκής, όπως τονίζουν, «σχέσης ποιότητας υπηρεσιών, άνεσης και τιμής».

Σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» με αφορμή την έναρξη των πτήσεων, τονίστηκε ότι η πτήση Αθήνα – Σιγκαπούρη θα ενώνει την ελληνική πρωτεύουσα με δημοφιλείς προορισμούς, σε Αυστραλία, Κίνα, Ινδία, Ιαπωνία, Κορέα, Ταϊβάν, Ταϊλάνδη και Σαουδική Αραβία.

Στο πλάνο της εταιρείας Scoot είναι και οι απευθείας πτήσεις προς άλλο προορισμό μακρινών αποστάσεων που αναμένεται να ανακοινωθεί μέσα στο 2017.