Ομορφιά με φιλανθρωπικό πρόσωπο

Η Βερόνικα Λούβρου από τη Μελβούρνη, μπορεί να μην έχει ακόμη εξασφαλίσει τον τίτλο της Μις Αυστραλία αλλά έχει ήδη κερδίσει τον τίτλο της υποψήφιας με την μεγαλύτερη φιλανθρωπική δράση

Νέα, ωραία, μοιραία, δραστήρια και με τεράστια αποθέματα ανθρωπιάς, η ομογενής Βερόνικα Λούβρου είναι μία από τις οκτώ φιναλίστ από την Βικτώρια που στις 14 του Ιούλη θα διεκδικήσει τον τίτλο της Μις Αυστραλία. Η νικήτρια των καλλιστείων αυτών θα διαγωνιστεί στην συνέχεια για τον τίτλο της Μις Κόσμος.

Έστω και αν η 23χρονη ομογενής περιμένει «εναγωνίως», όπως μας είπε, να δει αν θα καταφέρει να στεφθεί ως η «ομορφότερη» των υποψηφίων της Αυστραλίας, έχει ήδη κερδίσει έναν άλλο τίτλο, αυτόν της υποψηφίου που κατάφερε να συλλέξει το μεγαλύτερο ποσό $9,000 περίπου μέχρι τώρα (και συνεχίζει), από όλες τις άλλες υποψήφιες της Βικτώριας, χρήματα που θα διατεθούν μέσω του φιλανθρωπικού οργανισμού Variety Club για τα παιδιά που αντιμετωπίζουν βιοποριστικές ανάγκες.

Πώς όμως μία κοπέλα που σπουδάζει Δημοσιογραφία και θέλει να εργαστεί στον συγκεκριμένο χώρο που, ως γνωστόν, καυτηριάζει τον σεξισμό, αποφασίζει να συμμετάσχει σε έναν αμφιλεγόμενο θεσμό, όπως είναι αυτός των καλλιστείων, που τα τελευταία χρόνια βάλλεται κατά κόρον από γυναικείες οργανώσεις και θεωρείται πλέον από ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας ως σεξιστικός και ότι προσβάλει το γυναικείο φύλο;

«Γνωρίζω αυτήν την αντίληψη, αλλά ο πολύς κόσμος δεν γνωρίζει ίσως ότι μαζί με τις κοινωνικές αντιλήψεις έχει αλλάξει και ο θεσμός. Δεν εμφανιζόμαστε πλέον στην πασαρέλα με αποκαλυπτικά μαγιό. Οι κριτές δεν αρκούνται μόνο στο να κρίνουν αυτό που βλέπουν, αλλά και αυτό που ακούν. Αυτό που εννοώ είναι ότι το χιούμορ, τα ενδιαφέροντά μας, οι απόψεις μας και το κατά πόσο είμαστε σε θέση να τις στηρίξουμε με επιχειρήματα, ακόμα και η φιλανθρωπική μας δραστηριότητα, παίζουν ρόλο στο ποια από τις υποψήφιες θα καταφέρει τελικά να πάει στα καλλιστεία για τον τίτλο Μις Κόσμος» αναφέρει η Βερόνικα.

Η Βερόνικα έχει συνηθίσει την «έκθεση» στα μάτια του κόσμου. Από τα 13 της χρόνια ως κιθαρίστας έχει παίξει σε πολλά συγκροτήματα της ροκ σκηνής της Μελβούρνης και έχει εξοικειωθεί με την σκηνή, κάτι που, όπως λέει τώρα, δεν την βοήθησε μόνο στο να νοιώθει άνετα στην πασαρέλα, αλλά και στο να καταφέρει να συλλέξει ένα σεβαστό ποσό για τον οργανισμό Variety Club.

«Σίγουρα, η μέχρι τώρα ‘μίνι καριέρα’ μου στην μουσική με βοήθησε πάρα πολύ. Η μουσική ήταν και ο λόγος που αποφάσισα να σπουδάσω δημοσιογραφία και είμαι τυχερή γιατί έχω καταφέρει να παντρέψω αυτές τις δύο πολύ σημαντικές ασχολίες μου καθώς έχω ήδη αρχίσει να γράφω για το μουσικό περιοδικό Heavy» λέει.

Παρά το γεγονός ότι οι αντιλήψεις για τον θεσμό των καλλιστείων έχουν αλλάξει τα τελευταία χρόνια, εκείνο που η ίδια διαπίστωσε είναι ότι η απόφασή της να συμμετάσχει σ’ αυτά δεν αντιμετωπίστηκε αρνητικά από φίλες και φίλους της λόγω της σεξιστικής υφής του θεσμού.

«Περίμενα ότι θα δεχόμουν κριτική για την απόφασή μου, κριτική που θα προερχόταν από την αντίληψη περί σεξιστικού θεσμού, αλλά μου έκανε φοβερή εντύπωση ότι εκείνο που εισέπραξα ήταν κακεντρέχεια που δεν στηριζόταν σε κανένα λογικό επιχείρημα».

Όπως κάθε άλλη υποψήφια, έτσι και αυτή, ελπίζει ότι στο τέλος θα καταφέρει να φορέσει το στέμμα της Μις Αυστραλία, εντούτοις, όπως λέει, ακόμα και αν αυτό δεν γίνει, εκείνη νοιώθει σίγουρα κερδισμένη από την όλη εμπειρία αλλά σε ένα άλλο πολύ πιο ουσιαστικό επίπεδο.

«Μου έκανε εντύπωση που η σχέση μεταξύ των υποψηφίων ήταν και παραμένει μία από τις θετικότερες εμπειρίες μου από τη συμμετοχή κάτι που όπως είπα δεν το είδα από πολλούς δήθεν φίλους. Μαθαίνεις όμως από αυτές τις αντιδράσεις. Μαθαίνεις να ξεχωρίζεις τους φίλους από αυτούς προσποιούνται. Ακόμα και το γεγονός ότι με αφετηρία έναν διαγωνισμό ομορφιάς διαπίστωσα πόσο όμορφο είναι να βοηθάς τους συνανθρώπους σου, να βλέπεις την ανακούφιση που προσφέρει αυτή σου η προσπάθεια σε κάποια παιδιά που η ζωή δεν στάθηκε τόσο καλή μαζί τους είναι για μένα ένα ακόμα μάθημα ζωής. Συνεπώς αυτό που έχω να πω για την όλη εμπειρία είναι ότι έστω και αν η ‘επιτυχία’ μου σταματήσει εδώ, εγώ νοιώθω κερδισμένη» καταλήγει η Βερόνικα που εμμέσως πλην σαφώς δίνει στην εξωτερική ομορφιά, τα καλλιστεία με στέμματα και άλλα συναφή -που ελπίζουμε να τα γευτεί – τη βαρύτητα που μία προσγειωμένη νεαρή κοπέλα θα έδινε.