Την Πέμπτη είχε προγραμματιστεί η έναρξη της ένορκης ιατροδικαστικής έρευνας για το μακελειό στον πεζόδρομο του Bourke Street στο κέντρο της Μελβούρνης τον περασμένο Γενάρη, κατά το οποίο ένα αυτοκίνητο παρέσυρε και σκότωσε έξι ανθρώπους.

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης, έγινε αναφορά στα έξι θύματα της επίθεσης και μετά από αυτή η δικηγόρος Mandy Fox QC, η οποία έχει αναλάβει τον ρόλο του βοηθού του ιατροδικαστή στην ένορκη έρευνα, ανακοίνωσε ότι η έδρα αποφάσισε να αναβάλλει την διαδικασία έως ότου ολοκληρωθεί η δίκη του φερόμενου ως δράστη της επίθεσης Δημήτρη Γκαργκασούλα.

Όπως χαρακτηριστικά είπε η κ. Fox, «η συνέχιση της ιατροδικαστικής έρευνας σε παράλληλο χρόνο με αυτόν της δίκης του κατηγορουμένου είναι πιθανόν να διακυβεύσει την αμεροληψία του δικαστηρίου και να υποθάλψει το δικαίωμα, της Δίκαιης Δίκης, για τον κατηγορούμενο».

Την απόφαση του ιατροδικαστή δέχθηκαν θετικά και οι δικηγόροι που εκπροσωπούν τις οικογένειες των θυμάτων που μετά την ολοκλήρωση της ακρόασης δήλωσαν ικανοποιημένοι με αυτήν.

Εν τω μεταξύ, νέα προβλήματα με το νόμο αντιμετωπίζει και πάλι ο αδελφός του φερόμενου ως μακελάρη, Άγγελος Γκαργκασούλας, ο οποίος στα μέσα της εβδομάδας οδηγήθηκε και πάλι στο δικαστήριο κατηγορούμενος για βίαιη επίθεση με θύμα μία γυναίκα στην περιοχή του Carlton της Μελβούρνης.

Το συμβάν έγινε το περασμένο Σάββατο και, όπως έγινε γνωστό, ο Γκαργκασούλας εισέβαλε στο σπίτι της γυναίκας, την απείλησε με μαχαίρι και έσπασε το κινητό της τηλέφωνο και το τζάμι της εξώπορτάς της.

Στην κατοχή του Γκαργκασούλα βρέθηκε και μικρή ποσότητα του ναρκωτικού ice. Το δικαστήριο επικύρωσε περιοριστικά μέτρα κατά του Άγγελου Γκαργκασούλα, απαγορεύοντάς του να πλησιάσει την γυναίκα.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Άγγελος Γκαργκασούλας προσήχθη στη Δικαιοσύνη δύο φορές το προηγούμενο εξάμηνο. Τον Μάρτιο για βίαιες επιθέσεις κατά της μητέρας του και του συντρόφου του, αλλά και για δύο ακόμα βίαια επεισόδια και βανδαλισμούς.

Όπως έγινε γνωστό τότε, ο 26χρονος διέπραξε τα εν λόγω εγκλήματα ενώ βρισκόταν υπό την επήρεια του ναρκωτικού ice.

Η έδρα τότε αποφάσισε να μην τον τιμωρήσει αυξάνοντας την ποινή φυλάκισης δύο μηνών, ποινή που έχει ήδη εκτίσει καθώς είχε συλληφθεί και κρατηθεί στις φυλακές 56 συνολικά μέρες πέρυσι.

Η δικαστής Jelana Popovic, διέταξε τότε τον Άγγελο Γκαργκασούλα να επιστρέψει στο δικαστήριο στις 21 Ιουνίου προκειμένου να δώσει αναφορά για την πορεία της προσπάθειάς του να απεξαρτηθεί από τα ναρκωτικά, λαμβάνοντας ψυχολογική στήριξη από ειδικούς.