Με τα φόρουμ συζήτησης σχετικά με τις προτεινόμενες αλλαγές για χορήγηση υπηκοότητας να συνεχίζονται, ο βουλευτής του Εργατικού Κόμματος, Tony Burke, απευθύνει έκκληση στους πολίτες να δηλώσουν ακόμη πιο σθεναρά την αντίθεσή τους.

Το γραφείο τύπο του κ. Burke έκανε λόγο για πρωτοφανή προσέλευση πολιτών σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στο σύλλογο ηλικιωμένων του προαστίου Lakemba στο Σίδνεϊ.

Το παρών δήλωσαν όχι μόνο άτομα που θεωρούν άδικη την προτεινόμενη νομοθεσία, αλλά και ορισμένοι που πρόκειται να επηρεαστούν άμεσα εάν τεθεί τελικώς σε ισχύ.

Μεταξύ αυτών, κάποιο μέλος της κοινότητας άσκησε δριμεία κριτική στο προαπαιτούμενο τεστ αγγλικής αυξημένης δυσκολίας, εξηγώντας πως παρότι έχει παρακολουθήσει τα σεμινάρια εκπαίδευσης 500 ωρών που προβλέπει η κυβέρνηση δε θα μπορούσε να ανταποκριθεί σε εξετάσεις γλώσσας πανεπιστημιακού επιπέδου.

Ο κ. Burke χαρακτήρισε την εν λόγω αναθεώρηση του νόμου χορήγησης υπηκοότητας απειλή για το πολυπολιτισμικό έθνος της Αυστραλίας, με την κυβέρνηση να υπονοεί ότι άτομα μη αγγλοσαξονικής καταγωγής δεν είναι ευπρόσδεκτα στη χώρα.

Ο βουλευτής των Εργατικών κάλεσε όλους τους παρευρισκόμενους να υποβάλλουν σχετικές ερωτήσεις για την επικείμενη Σύνοδο της Γερουσίας μέσω της ιστοσελίδας του, αλλά και να υπογράψουν διαδικτυακή αίτηση την οποία πρόκειται να παρουσιάσει στο κοινοβούλιο τον Αύγουστο.

Εάν επιθυμείτε να υπογράψετε την αίτηση του κ. Burke εναντίον των αλλαγών που επιθυμεί να θεσπίσει η κυβέρνηση, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.tonyburke.com.au/citizenshippetition