Το «Dancing With Her» είναι το πρώτο περιοδικό στον κόσμο για λεσβίες, το οποίο κυκλοφόρησαν οι Tara Baker και Arlia Hassell από την Αυστραλία, που είναι γκέι ζευγάρι και πέρυσι γιόρτασαν τον αρραβώνα τους.

Η ιδέα για τη δημιουργία του περιοδικού ήρθε όταν σχεδίαζαν τον γάμο τους και προς έκπληξή τους διαπίστωσαν ότι όλες ανεξαιρέτως οι αντίστοιχες εκδόσεις απευθύνονταν σε ετερόφυλα ζευγάρια. Οπότε αποφάσισαν να καλύψουν οι ίδιες αυτό το κενό.

Σε μια χώρα εν μέσω μιας ψηφοφορίας για το εάν ο γάμος ατόμων του ιδίου φύλου πρέπει να νομιμοποιηθεί -η τελευταία δημοσκόπηση έδειξε πως σχεδόν το 60% των πολιτών της Αυστραλίας το επιθυμούν- το νέο περιοδικό στοχεύει στο να «εξυπηρετήσει» το συγκεκριμένο γυναικείο κοινό, φιλοξενώντας αληθινές ιστορίες αγάπης και γάμους.

Ταυτόχρονα, φιλοδοξεί να «εκπαιδεύσει» τις επιχειρήσεις στο πώς μπορούν να γίνουν ανοιχτές σε όλους σε αυτόν τον τομέα. Η κυβέρνηση σκοπεύει να υποβάλει πρόταση ενώπιον του κοινοβουλίου αν η πλειοψηφία ψηφίσει «ναι». Σε περίπτωση που συμβεί αυτό, η Αυστραλία θα γίνει το 25ο κράτος που νομιμοποιεί το γάμο ατόμων του ιδίου φύλου.

Το «Dancing With Her», το πρώτο νυφικό περιοδικό του είδους του παγκοσμίως, περιλαμβάνει στις περισσότερες από 100 σελίδες του, αληθινές γαμήλιες ιστορίες γυναικών από την Αυστραλία και αλλού, καθώς επίσης και συμβουλές για τη γαμήλια τελετή. Παρουσιάζοντας ζευγάρια «λουσμένα» στο κονφετί, άλλα που μοιράζονται το πρώτο τους φιλί μετά τον γάμο και δίνοντας ιδέες για την τούρτα, τα ρούχα και τη διακόσμηση, το περιοδικό επιθυμεί όχι μόνο να λειτουργήσει ως πηγή έμπνευσης αλλά και να εκπροσωπήσει την διαφορετικότητα στα μέσα ενημέρωσης που ασχολούνται με γάμους.

Οι Baker και Hassell δημιούργησαν επίσης έναν λογαριασμό στο Instagram όπου δημοσιεύουν όμορφες και εμπνευσμένες φωτογραφίες με αληθινούς λεσβιακούς γάμους σε όλο τον κόσμο. «Το Dancing with her είναι μια δημιουργική, περιεκτική και πραγματική έκδοση για τον γάμου τόσο σε έντυπη όσο και σε ηλεκτρονική μορφή, για γυναίκες που δεν έχουν εκπροσωπηθεί εδώ και πολύ καιρό. Παρόλο που η Αυστραλία δεν έχει ακόμα ισότητα, γνωρίζουμε ότι οι γυναίκες που βρίσκονται σε ομόφυλες σχέσεις επιλέγουν να γιορτάσουν την αγάπη τους και να κάνουν μια μόνιμη δέσμευση και αυτό αξίζει να τιμηθεί» εξηγούν.