Με την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για τη δήμευση ακινήτων και τραπεζικών λογαριασμών 13 κατηγορουμένων, έπεσε η αυλαία της τριετούς δικής σε δεύτερο βαθμό για τις χρυσές μίζες στα εξοπλιστικά.

Το δικαστήριο επιδίκασε αποζημίωση 1.570.000 ευρώ υπέρ του Δημοσίου, το οποίο παραστάθηκε με ρητή επιφύλαξη, εκ των οποίων η μερίδα του λέοντος (1 εκατομμύριο) επιδικάστηκε στον Άκη Τσοχατζόπουλο.

Δημεύθηκε η περιουσία του Άκη Τσοχατζόπουλου, ενώ αποδεσμεύθηκαν τρία ακίνητα της Αρετής Τσοχατζοπούλου, λογαριασμοί με 15.000 ευρώ και τιμαλφή (βαφτιστικά κοσμήματα). Η Αρετή Τσοχατζοπούλου είχε επιτρέψει ήδη 3 ακίνητα στο Δημόσιο από την αρχή της διαδικασίας.

Αποδεσμεύτηκε το σπίτι της Βίκυς Σταμάτη στο Χαλάνδρι, αλλά και τρία ακίνητα και ένα οικόπεδο της Γκούντρουν Μολντενάουερ (πρώην σύζυγος Ακη) καθώς εξ αρχής είχε επιστρέψει στο δημόσιο 1.263.000 ευρώ.

Η ΕΚΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΣΤΑΜΑΤΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ

Η Βίκυ Σταμάτη απευθύνθηκε στο δικαστήριο, αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης: «να με αφήσετε έστω υπό φύλαξη να είμαι με το παιδί μου», είπε μη επιθυμώντας να γυρίσει στη φυλακή.

Η έδρα τόνισε ότι έχει λυθεί η συνεδρίαση προκαλώντας τη μήνιν του Τσοχατζόπουλου: «προκατειλημμένο το δικαστήριο, αδιαφορούν, περιφρονούν τον κόσμο, σατράπηδες…»

Η συνεδρίαση έληξε πάντως επεισοδιακά, όταν παρενέβη ο συνήγορος κ. Μιχάλης Δημητρακόπουλος επί της αποφάσεως: «η αυστηρότητα δεν είναι απόδειξη ορθής κρίσης», εκτίμησε.

Οι δικαστές αντέδρασαν, ζητώντας να γράφει στα πρακτικά, η φράση του ωστόσο πυροδότησε την ακόμη πιο έντονη αντίδραση του συνηγόρου.

«Μου θυμίζετε τον Καλούση», είπε, παραλληλίζοντας το συμβάν με τη συμπεριφορά του γνωστού από τη δράση του στο παραδικαστικό κύκλωμα δικαστή Καλούση. Το επεισόδιο έληξε αφού ο συνήγορος ανακάλεσε.

ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ Ο ΑΚΗΣ

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος αναμένεται σήμερα να οδηγηθεί στις φυλακές Χαλκίδας ενώ η κόρη του στις φυλακές Ελαιώνα. Πιθανότατα εκεί θα οδηγηθεί και η Βίκυ Σταμάτη.