Περίπου 42.000 πελάτες της Telstra που έχουν πρόσβαση στο Εθνικό Ευρυζωνικό Δίκτυο (National Broadband Network- NBN) και πλήρωναν αδρά εταιρία ώστε να τους παρέχει σύνδεση μεγάλης ταχύτητας πρόκειται να αποζημιωθούν καθώς η σύνδεσή τους ήταν κάθε άλλο παρά γρήγορη. 

Η Telstra υποσχόταν σε όσους πελάτες της επισύναπταν τα υψηλού κόστους συμβόλαια για σύνδεση μεγάλης ταχύτητας ότι με την συγκεκριμένη σύνδεση η ταχύτητα φόρτωσης θα έφτανε τα 40 Mbps ενώ η ταχύτητα λήψης τα 100 Mbps, ταχύτητες που ποτέ δεν επιτεύχθηκαν. 

Όπως αποκαλύφθηκε μετά από έλεγχο της Αυστραλιανής Επιτροπής Προστασίας του Ανταγωνισμού και του Καταναλωτή (Australian Competition and Consumer Commission – ACCC) μετά από σειρά καταγγελιών καταναλωτών, διαπιστώθηκε ότι στην πλειοψηφία των περιπτώσεων οι ταχύτητες που υποσχόταν η Telsta ήταν ανέφικτες λόγω της τεχνικής υποδομής του δικτύου NBN.

Πιο συγκεκριμένα λόγω της απόφασης της κυβέρνησης Abbott να εγκαταλείψει το σχέδιο της κυβέρνησης Rudd για σύνδεση μέσω οπτικής ίνας στο κτίριο (FTTB) και να το αντικαταστήσει με σύνδεση μέσω οπτικής ίνας σε κόμβο (FTTN) καθιστά αδύνατο για κάποιους χρήστες που δεν βρίσκονται κοντά στο κομβικό σημείο του δικτύου να έχουν σύνδεση μεγάλης ταχύτητας. 

Μετά από την σχετική έρευνα της υπηρεσίας ACCC βρέθηκε ότι για το 56% (26.497) των πελατών της Telstra που πλήρωναν σύνδεση με ταχύτητα λήψης/φόρτωσης 100/40 Mbps δεν είδαν ποτέ την σύνδεσή τους να φτάνει σε αυτές τις ταχύτητες. 

Μάλιστα για τους μισούς από αυτούς, οι ταχύτητες που παρατηρούνταν στην σύνδεσή τους ήταν μειωμένες κατά το ήμισυ.

Και δεν είναι μόνο αυτοί που πλήρωναν τα υψηλού κόστους συμβόλαια που δεν απολάμβαναν τις υπηρεσίες που προέβλεπε το συμβόλαιό τους αλλά και πολλοί άλλοι που πλήρωναν για ταχύτητα λήψης/φόρτωσης 50/20 Mbps. Η υπηρεσία ACCC διαπίστωσε ότι το 45% αυτών που πλήρωναν για ταχύτητα 50/20 Μbps δεν είδαν ποτέ την σύνδεσή τους να λειτουργεί με αυτές τις ταχύτητες.

Η Telstra που σημειωτέον είναι και η πρώτη εταιρία τηλεπικοινωνιών που παραδέχθηκε τα προβλήματα που υπάρχουν και ανέφερε το θέμα στην υπηρεσία ACCC, εκτός από την επιστροφή χρημάτων στους καταναλωτές θα τους δώσει το δικαίωμα να ακυρώσουν τα συμβόλαια που είχαν συνάψει με την εταιρία και να επιλέξουν κάποια άλλη σύνδεση χαμηλότερου κόστους.