Όταν ο Χρήστος Μίτζιας, από τη Μελβούρνη, επισκέφθηκε πρόσφατα την γιατρό του στη Θεσσαλονίκη, έμαθε για την περίπτωση της Μελπομένης Παπαδοπούλου. Η κ. Παπαδοπούλου πάσχει από συστηματικό σκληρόδερμα με προσβολή εσωτερικών οργάνων. Η ασθένεια είναι σοβαρή και χρειάζεται μεταμόσχευση αυτόλογων βλαστοκυττάρων! Υπάρχει ελπίδα θεραπείας στην Αμερική. To Northwestern Memorial Hospital και το Northwestern Medical Group προσφέρουν αυτή την περίθαλψη, αλλά είναι ακριβή ($125.000 ΗΠΑ).

Η κ. Παπαδοπούλου είναι μόνο 39 χρόνων και έχει ένα αγοράκι 8 χρόνων. Με αυτή την αναπηρία, όχι μόνο δεν μπορεί να εργαστεί, αλλά δεν μπορεί να αντιμετωπίσει ούτε τις δικές της καθημερινές ανάγκες και του παιδιού τους. Έτσι ο κ. Μίτζιας πήρε την πρωτοβουλία μαζί με τις κόρες του, Βασιλική και Ιορδάνα, να οργανώσουν ένα φιλανθρωπικό χορό με σκοπό να μαζέψουν χρήματα για να μπορέσει η άτυχη μητέρα να κάνει θεραπεία.

Στην εκδήλωση που έγινε πρόσφατα στο «KINISI LIVE», βοήθησαν επίσης η Βούλα Αλοίμονου (η οποία μας ενημέρωσε ότι συγκεντρώθηκαν περίπου $30.000 και συγκεντρώνονται και άλλα) καθώς και η Ελένη και η Λιάνα Παυλίδου. Όλοι τους διακρίνονται στην ανωτέρω φωτογραφία.