Σε μια ημέρα αφιερωμένη στη μουσική της εξορίας, του πόνου, αλλά και της αγάπης, το Φεστιβάλ Ρεμπέτικου έρχεται στη Μελβούρνη με ένα πρόγραμμα που απευθύνεται τόσο στο πιστό νοσταλγικό κοινό όσο και στους νεότερους λάτρεις του είδους.

Η διοργάνωση θα λάβει χώρα στο Melbourne Recital Centre το Σάββατο, 10 Μαρτίου 2018, με τις παραστάσεις να ξεκινούν στις 3μμ.

Ίσως από τα πιο δυναμικά του στοιχεία είναι το γεγονός ότι συγκεντρώνει ένα μείγμα καλλιτεχνών ελληνικής καταγωγής και μη, που εξυμνούν το ρεμπέτικο μέσα από διαφορετικές ερμηνείες, παραδοσιακές αλλά και πρωτότυπες προσεγγίσεις.

Συγκεκριμένα, επί σκηνής θα βρεθούν οι ντόπιοι καλλιτέχνες και συγκροτήματα Melbourne Bouzouki Orchestra με τον Ντιν Γεωργαλά, The Philhellenes, με τους Mairead Hannan, Adrian Close και Wayne Simmons, Rebetiki, Zourouna και Melbourne Rebetiko Ensemble, ενώ η σχολή ελληνικών χορών Manasis και η ομάδα Bouzouki Student Orchestra θα πραγματοποιήσουν δύο ανοιχτές στο κοινό παραστάσεις στο χώρο του foyer.

Το μουσικό ταξίδι της ημέρας θα φιλοξενήσει ακόμη το τετραμελές ελληνικό μουσικό σχήμα Púrpura με τη Χρυσούλα Κεχαγιόγλου, που επιστρέφει στη Μελβούρνη με μία επιλογή αυθεντικών τους τραγουδιών και παραδοσιακών ήχων από την Ελλάδα, την Αργεντινή, την Πορτογαλία, την Αρμενία και την Ιταλία.

Τις πρώτες βραδινές ώρες θα εμφανιστεί επίσης το συγκρότημα Πλήρη Ντάξει, επίσης από την Ελλάδα, με τους: Κατερίνα Δούκα (τραγούδι, ζίλια, κουτάλια), Μανώλη Πορφυράκη (κιθάρα, τραγούδι), Λευτέρη Τσικουρίδη (μπουζούκι, κιθάρα, τραγούδι) και Χρήστο Παππά (μπουζούκι, μπαγλαμάς, κιθάρα, τραγούδι). Το συγκρότημα είναι γνωστό τόσο για τις διασκευές του, που αναπαράγουν πιστά το ηχόχρωμα των ακουσμάτων της προκατοχικής περιόδου στην Ελλάδα, όσο και για τις πρωτότυπες συνθέσεις που συνδυάζουν τη χροιά του ρεμπέτικου με επίκαιρο στίχο.

To Φεστιβάλ Ρεμπέτικου 2018 διοργανώνεται με την επιμέλεια των Melbourne Recital Centre, Con Kalamaras και Kape Communications.

Τιμή εισόδου για όλες τις παραστάσεις: $69 ($55 concession).

Για το αναλυτικό πρόγραμμα και προπωλήσεις εισιτηρίων επισκεφθείτε την ιστοσελίδα melbournerecital.com.au ή καλέστε στο τηλέφωνο 03 9699 3333.