«Ένας γιατρός μου άλλαξε την ζωή μου όταν μου είπε να πάω στην Ελλάδα αν θέλω να αποκτήσω παιδί. Έχασα πολλά παιδιά μετά από 23 εξωσωματικές και πήγα στην Ελλάδα. Γνώρισα τον Ελληνοαυστραλό γιατρό, Κωνσταντίνο Πάντο, και μου έκανε το μεγαλύτερο δώρο της ζωής μου».

Με αυτά τα λόγια η Μαίρη Κούστα (η ηθοποιός που είναι γνωστή ως «Έφη», περιέγραψε την εμπειρία της μιλώντας στην έναρξης της διημερίδας που διοργάνωσε στη Μελβούρνη το Σαββατοκύριακο το Διεθνές Κέντρο Τουρισμού Υγείας και το Παγκόσμιο Ινστιτούτο Ελλήνων Γιατρών, σε συνεργασία με την Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης και τον Ελληνικό Ιατρικό Σύλλογο Μελβούρνης, υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος.

«Μια συζήτηση άλλαξε τη ζωή μου. Μετά από μεγάλο αγώνα 10 χρόνων, μου μίλησαν για την Ελλάδα και το υψηλό επίπεδο υπηρεσιών υγείας» είπε η κ. Κούστα και συνέχισε:

«Αν ψάχνεις τη λύση, σίγουρα θα τη βρεις τονίζοντας ότι την προσωπική της «περιπέτεια» και την «ευτυχή» κατάληξη την έχει δημοσιοποιήσει ώστε να ενημερωθεί ο κόσμος για την Ελλάδα.

«Η Ελλάδα μου έδωσε το καλύτερο δώρο» είπε η κ. Κούστα κρατώντας και την κορούλα της Δήμητρα που το Σάββατο έγινε τεσσάρων ετών και η τούρτα των γενεθλίων της κόπηκε εκεί κατά την εναρκτήρια τελετή.