Την ερχόμενη Τρίτη, 5 Δεκεμβρίου 2017, το Φιλοσοφικό Καφενείο Μελβούρνης συνέρχεται πανηγυρικά στην τελευταία του πνευματική συνάντηση για φέτος. 

Κατά την Πρώτη Περίοδο θα γίνει μια ενδελεχής εξέταση της Ανώτατης Εκπαίδευσης στην κλασική Αθήνα, όπου πρωτοϊδρύθηκε το πρώτο πανεπιστήμιο του κόσμου, η Ακαδημία του Πλάτωνα, και μέχρι σήμερα είναι το μακροβιότερο εκπαιδευτικό ίδρυμα με ζωή δράσης 916 χρόνια, ώσπου ο σκληρός βυζαντινός αυτοκράτορας Ιουστινιανός το έκλεισε το 529 μ.Χ. 

Ευθύς αμέσως θα γίνει μία αναδρομή, αλλά και επανεκτίμηση της δράσης του Φιλοσοφικού Καφενείου κατά το τρέχον έτος. Η ανασκόπηση αυτή θα έχει άμεσο σκοπό τη βελτίωση των παραδόσεων, συζητήσεων και πνευματικών αποδόσεων για την πολιτισμική αναβάθμιση της παροικιακής μας κίνησης, τουλάχιστον για αυτούς που θέλουν, ενδιαφέρονται και επιμένουν Ελληνικά. Όποιος Μελβουρνιώτης επιθυμεί να συμβάλει σε μια τέτοια πνευματική κίνηση, ας έρθει να υποβάλει τις ιδέες του για τη βελτίωση της πνευματικής μας κληρονομιάς στην πόλη που όλοι μας ζούμε. 

Θα ακολουθήσει ένα παρατεταμένο διάλειμμα με τον ελληνικό μας καφέ και με ειδικές συζητήσεις όλων των ανωτέρω, με άμεσο σκοπό «πώς όλα αυτά μπορούν να γίνουν καλύτερα»! Χρειάζεται πολλή σκέψη την οποία θα βοηθήσουν τα γλυκά που οι περισσότεροι φιλοτιμούνται και φέρνουν. Ευχαριστούμε τους πάντες για τη συμβολή τους.

Κατά τη Δεύτερη Περίοδο θα γίνει μία σύντομη σύνοψη της κοινής μας βούλησης η οποία θα είναι η βάση και ο οδηγός των εκδηλώσεων του Φιλοσοφικού Καφενείου για το 2018. 

Θα τελειώσουμε με μία χορωδιακή μας έκπληξη όλων μας με τις ΕΥΧΕΣ για Καλές Γιορτές και ένα Χαρούμενο, Αίσιο και Ευτυχές Νέο Έτος 2018!

Ως γνωστόν, οι συναντήσεις του Φιλοσοφικού Καφενείου γίνονται κάθε πρώτη Τρίτη του μήνα στη «Φιλοσοφική Στοά του Κολοκοτρώνη», από τις 6.30 με 8.30μμ., στο θερμό, κομψό και φιλόξενο κτήριο του Παναρκαδικού Συλλόγου, στο 570 Victoria Street, στο North Melbourne. Θερμές Ευχαριστίες στο Σύλλογο «ο Κολοκοτρώνης» για τη διάθεση της υπέροχης Αίθουσας για τις συναντήσεις του Φιλοσοφικού Καφενείου κατά το έτος 2017. 

Θα είμαστε και πάλι κοντά και μαζί σας και του χρόνου.

Όλοι ευπρόσδεκτοι!