Όταν στις αρχές της δεκαετίας του ’50 τρία αδέλφια από την Χίο αποφάσισαν να δοκιμάσουν την τύχη τους στην ξενιτιά καλλιεργώντας ντομάτες σε μια μικρή φάρμα στην Νότια Αυστραλία, κανείς δεν φανταζόταν ότι 60 χρόνια αργότερα η επιχείρηση αυτή θα έφτανε να προμηθεύει μια ολόκληρη ήπειρο με εκατομμύρια προϊόντα φυτοκομίας και να αποτελεί σήμα κατατεθέν σε ολόκληρη την Αυστραλία.

«Είμαστε έξι αδέλφια και η επιχείρησή μας, Kapiris Brothers, παράγει σήμερα δέκα εκατομμύρια κιλά ντομάτες και χιλιάδες τόνους πιπεριές» λέει στο «Νέο Κόσμο» ο Χάρης Καπίρης ένας από τους γιους της οικογένειας και διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Kapiris Brothers.

Η οικογένεια ξεκίνησε να καλλιεργεί τη φάρμα της στην περιοχή Two Wells της Νότιας Αυστραλίας κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1950 και πλέον σήμερα θεωρείται από τους μεγαλύτερους προμηθευτές στη χώρα.

«Τα αδέλφια μου Δημήτρης και Κώστας διευθύνουν την επιχείρηση στην Αδελαΐδα ενώ εγώ, ο Παναγιώτης, ο Νικόλαος και η Μαρία είμαστε στα κεντρικά της εταιρίας στην Μελβούρνη» εξηγεί ο Χάρης.

Ο «πατριάρχης» της οικογένειας, Γιάννης Καπίρης, μετανάστευσε από το χωριό Καμπιά Χίου στην Αδελαΐδα το 1948 όπου και ξεκίνησε τις καλλιέργειες με τον αδελφό του.

«Τα πράγματα άλλαξαν όταν λίγα χρόνια αργότερα, το 1958, ο πατέρας μου εγκαταστάθηκε στη Μελβούρνη και μετέφερε τα κεντρικά γραφεία της επιχείρησης εκεί οπότε και τα δύο αδέλφια άρχισαν να δραστηριοποιούνται όχι μόνο στην παραγωγή αλλά και στο εμπόριο χονδρικής» εξηγεί ο Χάρης.

Από το 1986 έως σήμερα η επιχείρηση απασχολεί περίπου 120 υπαλλήλους ενώ η διαχείριση βρίσκεται πλέον στα χέρια των έξι παιδιών του Γιάννη, με την τρίτη γενιά της οικογένειας ήδη να ετοιμάζεται να αναλάβει την οικογενειακή επιχείρηση τα επόμενα χρόνια.

«Στόχος μας είναι σε τρία-τέσσερα χρόνια τα παιδιά μας να πάρουν τα ηνία της επιχείρησης και ήδη εννέα από αυτά εργάζονται μαζί μας» λέει ο Χάρης.

Με την έδρα και το κέντρο διανομής των προϊόντων να έχει μεταφερθεί μόνιμα στη Μελβούρνη, η εταιρία Kapiris Bros προμηθεύει τα προϊόντα της σε αλυσίδες σούπερ μάρκετ σε ολόκληρη την Αυστραλία, σε αλυσίδες εστιατορίων ταχυφαγίας, (όπως το Hungry Jacks και το Subway, ενώ η εταιρία παραγωγής του τηλεοπτικού προγράμματος MasterChef φαίνεται να έχει ιδιαίτερη προτίμηση στα προϊόντα των ομογενών τα οποία χρησιμοποίησαν πολλές φορές οι διαγωνιζόμενοι επίδοξοι μάγειροι.

Ταυτόχρονα, τα αδέλφια από τη Χίο συνεργάζονται με 44 αγροτικές επιχειρήσεις σε ολόκληρη την Αυστραλία.

«Από τα πρώτα κιόλας χρόνια, πολλοί καλλιεργητές επέλεγαν να διαθέτουν τα προϊόντα τους προς πώληση μέσα από εμάς» εξηγεί ο δραστήριος παραγωγός, η επιχείρηση του οποίου έχει πλέον συνάψει συμφωνίες συνεργασίας στο Bowen της Κουϊνσλάνδης, με την εταιρία Queensland Pride, την ίδια στιγμή που στην Τασμανία έχει ξεκινήσει συνεργασία με την, επίσης, οικογενειακή επιχείρηση Joubert στην οποία ανήκει η εταιρία Tassie Pride.

Πριν από περίπου πέντε χρόνια η επιχείρηση των ομογενών εισήχθη σε μια νέα εποχή συστημάτων ολοκληρωμένης διαχείρισης με την υιοθέτηση και εφαρμογή βιολογικών ελέγχων, με αντικειμενικό στόχο τη μείωση χημικών επιβλαβών και εισροών στα προϊόντα τους.

«Ήταν απόλυτα λογικό και θεμιτό να παρθεί μια τέτοια απόφαση και από άποψη προστασίας του περιβάλλοντος αλλά και από άποψη προστασίας του καταναλωτή. Την ίδια στιγμή ήταν μια κίνηση που και από οικονομικής άποψης είχε οφέλη για την επιχείρηση μας, γιατί κάθε χρόνο το κόστος των χημικών και η οξύτητα τους αυξάνονταν.

«Είναι χρέος μας και υποχρέωσή μας να προστατεύουμε, αφενός, τον καταναλωτή που δεν επιθυμεί να καταναλώνει φαγητό με πληθώρα χημικών ουσιών και, αφετέρου, να σεβόμαστε το περιβάλλον το οποίο ήδη επιβαρύνεται από την χρήση δυνατών χημικών τα τελευταία χρόνια» εξηγεί ο 61χρονος ομογενής, ο οποίος δεν μένει αδιάφορος μπροστά στις αλλαγές που έχουν ήδη επέλθει και πρόκειται να συνεχίσουν να γίνονται αισθητές στην βιομηχανία μέσα στην οποία ο ίδιος μεγάλωσε.

«Ο τρόπος που εξελίσσεται η βιομηχανία παραγωγής δεν έχει καμία σχέση με τις πρακτικές του παρελθόντος. Οι καιροί έχουν αλλάξει και δεν θυμίζουν σε τίποτα την εποχή που απλώς ξεφορτώναμε έναν τόνο τομάτες στο πάτωμα και τις πουλούσαμε. Τότε δεν υπήρχε τεχνολογία και διαδίκτυο. Γίνονταν όλα μέσα από συναντήσεις και προσωπικές επαφές με τους αγοραστές και τους πελάτες μας και ομολογώ ότι η όλη διαδικασία ήταν σαφώς πιο εύκολη από ότι είναι τώρα» εξηγεί.

Σύμφωνα με τον διευθυντή Πωλήσεων και Marketing της Kapiris Bros, Στηβ Τσακουμάκη, η εταιρία πλέον χρησιμοποιεί ένα εσωτερικό διαδικτυακό σύστημα όπου γίνονται συνεχείς ενημερώσεις για να υπάρχει διαφάνεια και ακρίβεια στην καθημερινή λειτουργία της επιχείρησης.

«Με το σύστημα αυτό γίνεται δυνατή και πιο άμεσα προσβάσιμη η επικοινωνία με τους πελάτες μας, διασφαλίζοντας έτσι μια άρτια συνεργασία που ευνοεί όλες τις πλευρές» εξηγεί ο κ. Τσακουμάκης.

«Σήμερα όλα γίνονται μέσα από την τεχνολογία και η αλήθεια είναι πως υπάρχουν στιγμές που αισθάνομαι πολύ μεγάλος ηλικιακά για να είμαι ακόμα μέσα στο παιχνίδι αυτό αλλά ταυτόχρονα το πάθος όλων μας να καλλιεργούμε και να προμηθεύουμε την αγορά με τα καλύτερα προϊόντα για τους πελάτες μας δεν έχει σβήσει.

«Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να παράγουμε τα καλύτερα. Και να τα προσφέρουμε απλόχερα.

«Από τη δική μας οικογένεια στη δική σας» καταλήγει ο Χαράλαμπος Καπίρης.