Η City έστω και με το φτωχό 1-0, πήρε τους Mariners με το γκολ του Ross McCormack στο 58′, κατέκτησε τους τρεις βαθμούς και κράτησε την επαφή της με την Sydney FC την οποία θα αντιμετωπίσει με ανεβασμένη ψυχολογία αύριο το βράδυ στο Allianz Stadium.

Πέραν της νίκης, η ευχάριστη έκπληξη για τους 7.120 φίλους της City που βρέθηκαν την Κυριακή στο AAMI Park, ήταν η θετική εμφάνιση του 18χρονου Nathaniel Atkinson που έβγαλε ασπροπρόσωπο τον Warren Joyce για την επιλογή του. Ο νεαρός ήταν συναρπαστικός στο παρθενικό του ντεμπούτο, κέρδισε τις εντυπώσεις, το ζεστό χειροκρότημα της εξέδρας και έγινε θέμα συζήτησης στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε μετά το ματς ο Άγγλος τεχνικός.

O σχολιαστής του FOX Sports και πρώην διεθνής Socceroo’s, Andy Harper, έκανε κολακευτικά σχόλια για τον μικρό και συνέστησε ότι η τακτική να δοθεί χρόνος συμμετοχής στη νέα γενιά ποδοσφαιριστών θα βγάλει την City κερδισμένη. Το ίδιο θετικός ήταν και ο Archie Thompson που έδειξε γοητευμένος από την πρώτη επίσημη του Atkinson, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ήταν πολύ καλύτερη από τη δική του.

Στο παιχνίδι πέρασε ως αλλαγή και ο 21χρονος ταλαντούχος μεσοεπιθετικός, γνωστός από τις εμφανίσεις του με τον Ηρακλή στο NPL Βικτώριας 2016, Brayden Crowley. Ο χρόνος συμμετοχής δεν ήταν αρκετός ώστε να δείξει τις ποδοσφαιρικές του αρετές που είναι, για τους ανθρώπους που ζουν το πολιτειακό πρωτάθλημα, γνωστές, η συμμετοχή του όμως ήταν μια ελπιδοφόρα κίνηση για το μέλλον της Melbourne City και του Αυστραλιανού ποδοσφαίρου.

Επίσης, ο κόουτς της City ξεκίνησε με βασικό σε ένα ακόμα ματς τον ελληνικής καταγωγής τερματοφύλακα, Ντίνο Μπουζάνη, που είχε θετικές επεμβάσεις και κράτησε για 90 λεπτά το ανέπαφο.

Τώρα σειρά έχει για τη City το αυριανό δύσκολο ματς (19:50) με τους sky blues που μετά το 0-5 του περασμένου Σαββάτου επί της Western Sydney επιβεβαίωσαν ότι βρίσκονται σε εξαιρετικότατη αγωνιστική φόρμα.

Αντίθετα με την City, το κλίμα στη Victory είναι αρνητικό καθώς η λαοφιλής ομάδα της Μελβούρνης απέτυχε και στην πέμπτη της φετινή προσπάθεια κόντρα στην Adelaide United να κάνει την πρώτη της εντός έδρας νίκη. Στη Victory υπάρχει έντονη δυσαρέσκεια για την κακή πορεία της ομάδας που είναι η χειρότερη ιστορικά.

Την Κυριακή (19:00) το συγκρότημα του Kevin Muscat θα αντιμετωπίσει στο Suncorp Stadium τους Brisbane Roar που θα παραταχθούν για τρίτη αγωνιστική χωρίς τον τιμωρημένο Αβραάμ Παπαδόπουλο. Ο Έλληνας αμυντικός θα απουσιάσει τέσσερις ακόμα αγώνες καθώς η πειθαρχική επιτροπή εξέδωσε καταδικαστική απόφασή για την άσεμνη χειρονομία του στον αγώνα του Brisbane προ δύο εβδομάδων με την Sydney FC που είναι ποινή επτά αγωνιστικών. Στις τάξεις της ομάδας του Κουίνσλαντ υπάρχει απογοήτευση τόσο από το μέγεθος της ποινής όσο και από το γεγονός ότι υπήρχε μεγάλη καθυστέρηση για την εκδίκαση της υπόθεσης.

ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Παρασκευή 15/12

19:50 Sydney – Melb. City

Σάββατο 16/12

17:35 Newcastle – Adelaide

19:50 Mariners – Wanderers

22:00 Perth – Phoenix

Κυριακή 17/12

19:00 Brisbane – Victory

Βαθμολογία

(Σε 10 αγώνες)

Ομάδες     Τέρμ.     Βαθ.

1. Sydney     20-8     25

2. Newcastle     23-12     20

3. Melb. City     13-10     19

4. Adelaide     12-12     14

5. Mariners     13-14     12

6. Brisbane     12-14     10

7. Victory     13-16     10

8. Perth     12-18     10

9. Wanderers     9-17     8

10.Phoenix      14-20     6

* Wanderers και Phoenix, έχουν έναν αγώνα λιγότερο.