Ένας πύθωνας τόσο μεγάλος που μπλόκαρε ένα δρόμο στο Queensland είναι φυσικό να γίνει διάσημος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η φωτογραφία του τεράστιου πύθωνα amethystine που ανακάλυψαν δύο αστυνομικοί κατά τη διάρκεια νυχτερινής περιπολίας τους στο Wujal Wujal, βόρεια του Cairns, έχει κάνει το γύρο του ίντερνετ. Από το απόγευμα της Δευτέρας αφότου δημοσιεύτηκε στη σελίδα της αστυνομίας του Queensland στο Facebook έχει προσελκύσει πάνω από 10.000 σχόλια από ανθρώπους που είτε έχουν τρομοκρατηθεί από την εικόνα είτε νιώθουν δέος για το ερπετό και έχει αναπαραχθεί από τους χρήστες πάνω από 13.000 φορές.

Ο David Walton, από την υπηρεσία Cairns Snake Removals, ανέφερε σε ρεπορτάζ του ABC ότι οι αστυνομικοί ενήργησαν σωστά όταν αποφάσισαν να μην τα βάλουν με το φίδι που είχε μήκος περίπου έξι μέτρα.

«Εάν είχαν αποφασίσει να το ακουμπήσουν ή να το αντιμετωπίσουν, σίγουρα θα είχαν διατρέξει κίνδυνο» ανέφερε. «Πολλές φορές οι άνθρωποι προσπαθούν να σηκώσουν με ένα ξύλο τα ερπετά ή να τα πιάσουν και αγνοούν πόσο γρήγορα μπορούν να είναι και πόσο επικίνδυνο είναι να τους αρπάξει το φίδι». Ο κ. Walton ανέφερε ότι το γεγονός της εμφάνισης ενός τόσο μεγάλου τέτοιου φιδιού σε κατοικημένη περιοχή είναι κάτι πολύ σπάνιο και ασυνήθιστο και πιθανότατα το ερπετό να βρίσκεται στο τέλος της ζωής του.

«Είναι πάντα εντυπωσιακό να βλέπει κανείς ένα τόσο μεγάλο φίδι, ειδικά στις μέρες μας. Για να μπορέσει, βέβαια, ένα φίδι να φτάσει σε τέτοιο μέγεθος χωρίς να το πατήσουν, να το σκοτώσουν ή να το αιχμαλωτίσουν, πρέπει να έχει σταθεί πολύ τυχερό». Οι πύθωνες μπορούν να φτάσουν σε μήκος τα οκτώ μέτρα.

Η αστυνομία του Queensland ανέφερε ότι οι δύο αστυνομικοί της δεν μπορούσαν να διασχίσουν το δρόμο και περίμεναν στο περιπολικό τους μέχρι το ερπετό να φύγει. Σαφέστατα ενοχλημένο από την ανθρώπινη παρουσία το φίδι έφυγε γρήγορα από το δρόμο και οι αστυνομικοί συνέχισαν την περιπολία τους.