Τιμώντας την υπόσχεση που έδωσε στην ελληνική παροικία της Μελβούρνης ο πρωθυπουργός της Βικτώριας, Daniel Andrews, σε συνέντευξη που παραχώρησε πριν από 5 μήνες στο «Νέο Κόσμο», την Πέμπτη ανακοίνωσε αποκλειστικά στην εφημερίδα μας, ότι η πολιτειακή κυβέρνηση επιχορήγησε με $420.000, ώστε να συνεχιστεί, το πρόγραμμα παροχής υπηρεσιών για την ομαλή εγκατάσταση νέων μεταναστών ελληνικής καταγωγής, πρόγραμμα που για τέσσερα χρόνια προσφέρει ο ομογενειακός οργανισμός παροχής κοινωνικών υπηρεσιών «Πρόνοια».

«Όταν βρεθήκαμε την προηγούμενη φορά μου θέσατε το συγκεκριμένο θέμα και δεσμεύτηκα ότι η κυβέρνηση θα εξετάσει το ενδεχόμενο ανανέωσης της επιχορήγησης» είπε στον «Νέο Κόσμο» ο πρωθυπουργός της Βικτώριας.

«Η ‘Πρόνοια’ επιτελεί σημαντικό έργο και γνωρίζουμε ότι οι ανάγκες των νέων μεταναστών που καλύπτει το πρόγραμμα είναι πολλές και συνεχόμενες. Γι’ αυτό αποφασίσαμε να ανανεώσουμε την χρηματοδότηση, προσφέροντας άλλες $360.000 για τα επόμενα 4 χρόνια. Επίσης, επιβραβεύοντας την ‘Πρόνοια’ για το έργο που έχει μέχρι τώρα επιτελέσει στον συγκεκριμένο τομέα, θα την ενισχύσουμε με το ποσόν των $360.000, διαθέτοντας και ένα εφάπαξ κονδύλι ύψους $60.000» είπε ο κ. Andrews, επαινώντας παράλληλα τον ομογενειακό φορέα για την σημαντική του προσφορά στο κοινωνικό σύνολο.

«Η δέσμευση της κυβέρνησης για τη συνέχιση της χρηματοδότησης του προγράμματος σημαίνει ότι η Πολιτεία αναγνωρίζει την σημασία του για τους νεοφερμένους ελληνικής καταγωγής και αντιλαμβάνεται ότι οι ανάγκες τους είναι συνεχόμενες» είπε η γενική διευθύντρια της «Πρόνοιας», Τίνα Ντούβου.

Την ικανοποίησή του για την υλοποίηση του προγράμματος εξέφρασε και ο πρόεδρος του Δ.Σ. του οργανισμού, Γιώργος Σπηλιώτης, ευχαριστώντας την πολιτειακή κυβέρνηση για την ανανέωση της χρηματοδότησης αλλά και για τη διαρκή υποστήριξη της στην «Πρόνοια».

Εν τω μεταξύ, στην ημίωρη συζήτηση που είχαμε με τον κ. Andrews, o πρωθυπουργός φανερά ικανοποιημένος από το πρόσφατο ταξίδι του στην Ελλάδα, εκτός από τη σημαντική είδηση για την ανανέωση της επιχορήγησης στην «Πρόνοια», αναφέρθηκε με περισσότερες λεπτομέρειες στις εξαγγελίες που έκανε κατά την επίσκεψή του στην χώρα καταγωγής μας, στις πρωτοβουλίες που θα πάρει η κυβέρνηση αλλά και στο χρονοδιάγραμμα υλοποίησής του ενώ δεν παρέλειψε να μοιραστεί και κάποιες «αξέχαστες» στιγμές του στην Αθήνα.

*Η συνέντευξη του πρωθυπουργού της Βικτώριας θα δημοσιευθεί στην έντυπη έκδοση του «Νέου Κόσμου» την επόμενη Πέμπτη.