«Θυελλώδης», όνομα και πράγμα αυτή η Στόρμι Ντάνιελς, η 38χρονη πορνοστάρ που πρωταγωνιστεί στο τελευταίο σκάνδαλο με «ήρωα» τον Ντόναλντ Τραμπ. Τώρα που ο προσωπικός δικηγόρος του Αμερικανού προέδρου, Μάικλ Κόεν, επιβεβαίωσε (στους «New York Times») ότι πλήρωσε, από την τσέπη του, 130.000 δολάρια στην ηθοποιό του πορνογραφικού κινηματογράφου που ισχυρίζεται πως είχε σεξουαλικές συνευρέσεις το 2006 με τον τότε μεγιστάνα των ακινήτων, όλοι αναρωτιούνται αν η Στόρμι θα ανοίξει το στόμα της για τα καλά και ποια θύελλα θα ξεσπάσει πάλι στον Λευκό Οίκο.

Ο Κόεν ίδρυσε μια ιδιωτική εταιρεία που κατέβαλε τα 130.000 δολάρια στη Στόρμι στις 17 Οκτωβρίου 2016 – λίγες εβδομάδες πριν από τη νίκη του Τραμπ στις προεδρικές εκλογές και μόλις 10 ημέρες μετά τη δημοσιοποίηση της διαβόητης ταινίας του Access Hollywood, στην οποία ο Τραμπ καυχιόταν με χυδαία γλώσσα για τις ανεπιθύμητες σεξουαλικές επιθέσεις του στις γυναίκες.

Σύμφωνα με τη «Wall Street Journal», η οποία αποκάλυψε αυτή την ιστορία τον περασμένο μήνα, τα λεφτά δόθηκαν στην Ντάνιελς για να μη μιλήσει για τη σεξουαλική σχέση με τον Τραμπ που κράτησε έξι μήνες, το 2006, όταν η Μελάνια είχε μόλις γεννήσει τον γιο τους Μπάρον.

Η Ντάνιελς είχε επικοινωνήσει με μέσα μαζικής ενημέρωσης τις εβδομάδες πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2016, αλλά αυτές οι επαφές σταμάτησαν όταν πήρε τα λεφτά του Κόεν. Τώρα η μάνατζέρ της λέει ότι η Στόρμι δεν δεσμεύεται πλέον από τη συμφωνία εχεμύθειας, αφού ο Κόεν παραδέχθηκε την πληρωμή, και είναι ελεύθερη να μιλήσει.

Ο Κόεν δήλωσε ότι ο πρόεδρος «αρνείται έντονα» οποιαδήποτε ρομαντική εμπλοκή με την πορνοστάρ, ενώ ο Λευκός Οίκος χαρακτήρισε την ιστορία της «WSJ» ως «παλιές, ανακυκλωμένες πληροφορίες, οι οποίες δημοσιεύθηκαν και διαψεύστηκαν πριν από τις εκλογές».

Θα μπορούσε ένα σεξουαλικό σκάνδαλο με πορνοστάρ να είχε κάνει τη διαφορά στις εκλογές; Κανείς δεν ξέρει. Αυτό που έχει πιο άμεσο ενδιαφέρον είναι γιατί η ιστορία της «Wall Street Journal» δεν έχει κάνει μεγαλύτερη εντύπωση στο ευρύ κοινό. Αν ένα καλό σεξουαλικό σκάνδαλο χρειάζεται ζουμερές λεπτομέρειες, αυτό τις έχει σε αφθονία, λόγω μιας εκτεταμένης συνέντευξης που έδωσε η Στόρμι (το πραγματικό της όνομα είναι η Στέφανι Κλίφορντ) στο περιοδικό «InTouch», το 2011. Εκεί η πορνοστάρ μιλάει λεπτομερώς για το πώς γνώρισε τον Τραμπ (σε ένα τουρνουά γκολφ), για τις διάφορες επαφές τους (με πρώτη μία συνάντηση στη σουίτα του ξενοδοχείου του, όπου εκείνος την υποδέχθηκε με τις πιτζάμες του), τις τηλεοπτικές συνήθειές του και τον εμμονικό φόβο του για τους καρχαρίες (φέρεται να της είπε ότι ήθελε να πεθάνει αυτό το είδος των ζώων).

Σύμφωνα με την πορνοστάρ το σεξ με τον Τραμπ ήταν σχετικά βαρετό, χωρίς τίποτα το αξιοσημείωτο. Παραδέχεται στη συνέντευξή της ότι οι δυο τους δεν χρησιμοποίησαν προφυλακτικό. «Δεν ήταν τίποτα τρελό. Κάναμε μόνο μια στάση, αυτό που θα περίμενε κανείς από έναν άνδρα της ηλικίας του» είπε.

Από τότε ο Τραμπ την έπαιρνε συχνά στο τηλέφωνο, λέει η Στόρμι, και είχαν βρεθεί αρκετές φορές. Πέραν της σαρκικής πλευράς της σχέσης τους ο Τραμπ της έλεγε ότι τη θαυμάζει και ότι διέθετε μια ενδιαφέρουσα προσωπικότητα αφού ήταν «όμορφη και έξυπνη όπως η κόρη του».

Μάλιστα, της είχε υποσχεθεί και έναν ρόλο στην εκπομπή «The Apprentice» του NBC, κάτι που τελικά δεν συνέβη. Το τελευταίο τηλεφώνημα που έλαβε από τον Τραμπ ήταν το 2010, καταλήγει η πορνοστάρ στη συνέντευξη.

Το 2016, πολλά ΜΜΕ έψαχναν στοιχεία για αυτή την ιστορία. Ο διευθυντής του Slate Τζέικομπ Γουάισμπεργκ μίλησε για τις επικοινωνίες του με την Ντάνιελς, στις οποίες εκείνη είχε επιβεβαιώσει τη σεξουαλική σχέση με τον Τραμπ. Αλλά η Ντάνιελς διέκοψε την επικοινωνία μαζί του την εποχή που η «Wall Street Journal» ανέφερε ότι εισέπραξε λεφτά από τον Κόεν.

Το CNN ανέφερε επίσης ότι το Fox News διερεύνησε την υπόθεση Τραμπ – Ντάνιελς τον Οκτώβριο του 2016, αλλά το δίκτυο δεν δημοσιοποίησε ποτέ την ιστορία.

Εάν η πληρωμή είχε πραγματοποιηθεί από κεφάλαια της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ και όχι, όπως λέει ο Κόεν, από τον προσωπικό λογαριασμό του, θα μπορούσε να αποτελέσει παραβίαση του εκλογικού νόμου.

Αλλά τώρα; Αμερικανοί αναλυτές λένε ότι αυτή η υπόθεση δεν πρόκειται να βλάψει ιδιαίτερα έναν άνθρωπο που καυχιέται επί δεκαετίες δημοσίως για τις σεξουαλικές επιτυχίες και τον πλούσιο ερωτικό βίο του, με τρεις γάμους και δύο διαζύγια και τις πρώην ερωμένες του να κάνουν πρωτοσέλιδα με τίτλους όπως «το καλύτερο σεξ που είχα ποτέ ήταν μαζί του». Σε κανέναν εξάλλου δεν φαίνεται να κάνει πραγματική εντύπωση ότι ο Τραμπ κοιμόταν με άλλες γυναίκες όταν η Μελάνια έφερνε στον κόσμο τον γιο τους.

Αλλά ο Τραμπ είναι πλέον πρόεδρος των ΗΠΑ και η υπόθεση μπορεί να έχει εκρηκτική συνέχεια για τον Λευκό Οίκο, με τη μάνατζερ της πορνοστάρ να δηλώνει ότι η «συμφωνία σιωπής» δεν ισχύει πια και η Στόρμι είναι «πλέον ελεύθερη να πει την ιστορία της».

Το άτυπο συμβόλαιο απαγόρευε μέχρι στιγμής στην Ντάνιελς να μιλήσει. Όταν στις αρχές του μήνα εμφανίστηκε στην εκπομπή «Jimmy Kimmel Live!» στο δίκτυο ABC, απέφυγε προσεκτικά να απαντήσει σε όλες τις επίμαχες ερωτήσεις.