Έφτιαξαν μανδύα που σε κάνει... αόρατο
Μετά τον θρυλικό Χάρι Πότερ τώρα μανδύας αορατότητας και από αμερικανούς επιστήμονες
«Μανδύα αορατότητας», από μικροσκοπικά σωματίδια γυαλιού, ο οποίος έχει την ικανότητα, όταν περιβάλλει ένα αντικείμενο, να «καμπυλώνει» τις ακτίνες του φωτός που πέφτουν πάνω του κι έτσι να το καθιστά αόρατο στα ανθρώπινα μάτια κατασκεύασαν επιστήμονες στην Αμερική.
Οι ερευνητές του Τεχνολογικού Ινστιτούτου του Μίσιγκαν, υπό την καθηγήτρια Ελένα Σεμουτσκίνα, παρουσίασαν τη σχετική έρευνα στο περιοδικό Applied Physics Letters του Αμερικανικού Ινστιτούτου Φυσικής.
Προς το παρόν, το επίτευγμα έχει περισσότερο θεωρητικό χαρακτήρα, καθώς έχει καταστεί εφικτό μόνο στο εργαστήριο με την χρήση υπέρυθρου φωτός και προσομοιώσεων σε ηλεκτρονικό υπολογιστή, αλλά αν το ίδιο συμβεί με το ορατό φως, τότε οποιοδήποτε αντικείμενο θα εξαφανιζόταν μπροστά από τα μάτια μας.
Διάφορες επιστημονικές ομάδες ανά τον κόσμο εργάζονται για τη δημιουργία ανάλογων «μανδυών» από τα λεγόμενα «μετα-υλικά» (δηλαδή υλικά με ιδιότητες που δεν υπάρχουν στη φύση), αλλά είναι η πρώτη φορά που αναπτύχθηκε ένας μη μεταλλικός γυάλινος μανδύας αορατότητας.
Το περιοδικό New Scientist προέβλεψε πέρυσι ότι το πολύ σε 30 χρόνια οι μανδύες αορατότητας θα αποτελούν μέρος της καθημερινής ζωής μας.
Advertisement
-
Με προορισμό το... Έβερεστ(2)
-
Λημνιακή Κοινότητα: Το σήμερα, το αύριο και η νεολαία(1)
-
Συνάντηση για την Κυπριακή Κοινότητα(1)
-
Ορατό αδιέξοδο για κυβέρνηση(1)
-
Τελευταία ευκαιρία για το «Μακεδονικό»;(1)
-
Με επιτυχία η χοροεσπερίδα της Κυπριακής Κοινότητας(1)
More from this Section
- «Αναστήθηκα», λέει ο Φιντέλ Κάστρο
- «Κάρλα, είσαι πόρνη» φωνάζουν στο Ιράν
- Ένοπλος ξεκλήρισε 6μελή οικογένεια στη Σλοβακία
- Ξεκίνησε η διάνοιξη της σήραγγας
- Απολύθηκε το 10% των αστυνομικών του Μεξικού
- Η «ανάσταση των Λαζάρων»
- Θερίζει η χολέρα
- Ομπάμα: Ο πόλεμος στο Ιράκ τελειώνει
- Η Ρουάντα απορρίπτει τις κατηγορίες του ΟΗΕ για γενοκτονία
- Θα μείνουν θαμμένοι στα έγκατα επί 4 μήνες!
Advertisement
-
Η έκκριση «θηλυκών» ορμονών ενισχύει τον δεσμό πατέρα-βρέφους.
-
Στην ελληνική γωνιά του Όκλι!
-
Στο σωστό δρόμο η ελληνική Κυβέρνηση.
-
Περισσότερο από αγγλόφωνους παρά από Έλληνες!
-
Βγαίνει πάλι από τα «αζήτητα» αυτό το Σάββατο!
-
Για το κυβερνών κόμμα πέντε είναι τα «αγκάθια», αφού άλυτος γρίφος παραμένουν οι υποψηφιότητες για τις Περιφέρειες Αττικής και Κεντρικής Μακεδονίας και για τους δήμους Αθήνας, Πειραιά και Θεσσαλονίκης.
-
Υπάρχει, κάτι το συνηθισμένο στην απειλούμενη επισιτιστική κρίση, καθώς η τιμή των σιτηρών παραμένει 50% υψηλότερη από ό,τι ήταν πριν από δύο μήνες.
-
Ελαφόνησος και... πέριξ
-
Σε παραίτηση αναγκάστηκε ο υπουργός Λιμένων και Θεμάτων Υδροδότησης της Εργατικής κυβέρνησης της πολιτείας, Paul McLeay γιατί χρησιμοποιούσε τον υπηρεσιακό του ηλεκτρονικό υπολογιστή να επισκέπτεται πορνογραφικές ιστοσελίδες ενώ παράλληλα επισκεπτόταν και ιστοσελίδες τζόγου.
-
Η βλαπτική επίδρασή τους!
-
«Η Αυστραλία θα διατηρήσει μόνο ανθρωπιστικές και διπλωματικές σχέσεις με τη Βόρεια Κορέα. Επιβάλλεται στο καθεστώς αυτό να επιβληθούν αυστηρές κυρώσεις, κυρίως οικονομικές» δηλώνει ο Στίβεν Σμιθ ευθυγραμμιζόμενος με την αμερικανική αντίδραση.
-
Δεκάδες χιλιάδες ομογενείς κατέκλυσαν το προηγούμενο Σαββατοκύριακο 20-21 Μαρτίου το Darling Harbour του Σύδνεϋ, μετατρέποντάς το σε έναν αμιγώς ελληνικό χώρο.
-
Ανυποχώρητοι από τις θέσεις τους, αμετακίνητοι από τα μπλόκα οι αγρότες.
-
Στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ελέγχου παραπέμπεται για εξέταση την ερχόμενη Τρίτη το καθεστώς των αιτητών πολιτικού ασύλου στην Κύπρο αλλά και τα επιδόματα που αυτοί λαμβάνουν.
-
Πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο ο ετήσιος χορός που οργανώνει για Πέμπτη συνεχή χρονιά ο Φιλανθρωπικός Σύλλογος «Άγιος Γεώργιος» Καπουτίου Κύπρου.
-
Ανακοίνωση του Γραφείου Εκπαίδευσης του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στη Μελβούρνη.
-
Η περιπέτεια του Χάρη Νικολαΐδη
-
Ο Ισπανός τενίστας, τα παράτησε στα μέσα του τρίτου σετ κι ενώ ο Σκοτσέζος είχε κατακτήσει τα δυο πρώτα και στο τρίτο ήταν μπροστά με 3-0 σετ.
-
Πρόκειται για τον υπουργό Δημόσιας Συγκοινωνίας Ν.Ν.Ουαλίας, Ντέϊβιντ Κάμπελ, ο οποίος, όπως ομολόγησε, ζούσε διπλή ζωή επί ένα τέταρτο του αιώνα – όντας ομοφυλόφιλος – και κανείς δεν το είχε πάρει χαμπάρι.
-
Στη ελληνική Βουλή κατατίθεται αυτή την εβδομάδα το προσχέδιο του προϋπολογισμού.
-
Η Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε.) θέλοντας να εξασφαλίσει υψηλού επιπέδου αερομεταφορές, προστασία των καταναλωτών και οργανωμένες συνθήκες επιχειρηματικής δράσης για τις αεροπορικές εταιρείες, έχει θεσπίσει αποζημιώσεις σε περίπτωση ματαίωσης πτήσεων.
-
Ένας Αυστραλός με έναν εξαιρετικά σπάνιο τύπο αίματος έχει σώσει τη ζωή σε περισσότερα από 2 εκατομμύρια βρέφη, συμπεριλαμβανομένου και του ίδιου του τού εγγονού, στα 56 χρόνια που είναι αιμοδότης.
-
Και «ελληνικό» χρώμα στο νέο βιβλίο του πολυβραβευμένου Αυστραλού συγγραφέα Πίτερ Κάρεϊ.
-
Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ έχει καταστεί ο αδιαφιλονίκητος πρωταγωνιστής των πολιτικών εξελίξεων στη χώρα του.
-
Οι πανηγυρισμοί των ανθρώπων της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας, της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Ελλήνων Ποντίων και μαζί τους όλων των οργανωμένων ανά τον κόσμο φορέων των Ποντίων, που στηρίζουν τις θέσεις και τους αγώνες τους, μετά τη γνωμοδότηση της ολομέλειας του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, που δικαιώνει πλήρως τις θέσεις και τις προτάσεις της για αλλαγή του τρόπου εκλογής των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος «Παναγία Σουμελά», δεν θα πρέπει να θεωρηθούν υπερβολικοί, γιατί η επιτυχία τους αυτή θα πρέπει να θεωρηθεί, σαν γεγονός, ίσης σημασίας και αυτού, της ίδρυσης του Ιδρύματος «Παναγία Σουμελά», στο Βέρμιο.
-
Σε περίπτωση διχογνωμίας ανάμεσα στην Ελλάδα και την ΕΕ, το Συμβούλιο, έχει το δικαίωμα να λάβει αυτό τις αποφάσεις για τα μέτρα.
-
Μηδενί δίκην δικάσεις πριν αμφοίν μύθον ακούσεις.
-
Από την Αρχιεπισκοπή προς την Κοινότητα Μελβούρνης για τα …χρωστούμενα!










